A Béres Gyógyszergyár Zrt. közleménye a WADA 2015. január 1-jén életbe lépett listájával kapcsolatban

2015. február 05.

A World Anti-Doping Agency (WADA) 2015. január 1-jén hatályba lépett, a versenysportolók számára tiltott anyagokat és eljárásokat tartalmazó listáján szerepel a kobalt, mint olyan hatóanyag, amely serkentő hatással lehet a vörösvértest-képzésre, a teljesítőképességre és ezzel előnyhöz juttathatja a versenyzőt. Miután a Béres Csepp gyógyszerek is tartalmaznak kobalt vegyületet, a WADA előírásai alapján javasolták a versenysportolók esetében e készítmények fogyasztásának mellőzését.

 

A versenysportolókra vonatkozó jelenlegi WADA előírások - amelyek szigorítása semmiféle összefüggésben nincs a Béres Csepp készítményekkel – a fogyasztóknál semmilyen mértékben nem érintik a Béres Csepp készítmények alkalmazhatóságát. A Béres Csepp készítményeknek doppinghatása nincs.

 

Id. dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató olyan létfontosságú elemekből alkotta meg a Béres Cseppet, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet biológiai egyensúlyának fenntartásában, az egészségmegőrzésben, a betegségmegelőzésben és a gyógyításban egyaránt. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a Béres Cseppet 2000-ben, a Béres Csepp Extra készítményt 2011-ben hatásossága, minősége és megfelelő biztonságossága alapján roboráló gyógyszerként engedélyezte.

 

A Béres Csepp készítmények komplex összetétele illetve megfelelő hasznosulása biztosítja az egyedülálló élettani és roboráló hatást. A készítmények nélkülözhetetlen nyomelemeket tartalmaznak, köztük a kobaltot is, amely számos, az emberi szervezetben zajló fontos biokémiai folyamatban - mint például az immunrendszer működésében - vesz részt.

 

A Béres Csepp készítmények tehát továbbra is, változatlan biztonsággal alkalmazhatók az egészségüket megőrizni vagy gyógyulni kívánó gyermekek és felnőttek számára.

 

 

Béres Gyógyszergyár Zrt.

Budapest, 2015. február 5.

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább