Átadták „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjait

2016. május 04.
Átadták „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjait a hazai és a határon túli háziorvosoknak és munkatársainak az Emberi Erőforrás Minisztérium Arany János utcai épületében. A háziasszony, B. Király Györgyi bevezető szavai után dr. Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a sikeres pályázókat.

Dr. Balogh Sándor a zsűri társelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy immáron hatodik esztendeje adják a legjobb praxisok díjait, és ha rajta múlik, hosszú évtizedeken át kerülhet még sor a megható ünnepségre.

 

A nemzet közös ihlet” – idézte József Attilát Kásler Miklós professzor, aki minden évben tagja a zsűrinek. Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a költői „közös ihlet” szellemisége az idén is áthatotta a pályázatot, hisz részt vett benne a hét részre szakított ország számos képviselője.

 

Köszöntőjében egy személyes történetet osztotta meg a résztvevőkkel Berszán Lajos atya, a székelyföldi magyar katolikus gimnázium alapítója. A plébánost 73 esztendeje nehezen szülte meg édesanyja. A csecsemő nem sírt fel rögtön világra jötte után, ezért az asszisztáló orvos apró ütögetéssel élesztgette a kisfiút. „Én akkor kaptam az első pofonokat az életben” – mondta az atya, s azt kívánta, hogy valamennyi itt lévő orvosra olyan hálával gondoljanak vissza páciensei, mint ő. „Isten fizesse meg munkájukat” – kérte végül.

 

Lenkefi Ida, az Egis Gyógyszergyár belkereskedelmi igazgatója hatodik alkalommal olvasta a megható történeteket a pályázók ajánlásaiban. Elmondta, hogy cége következetesen támogatja a kiváló orvosok díjazását, s nagy örömükre szolgál, hogy minden évben vannak újabb és újabb elismerésre méltó doktorok, akik emberséges és megható történetekkel örvendeztetik meg a zsűri tagjait.

 

„Azok, akik itt vannak, az orvoslást hivatásnak tekintik” – állapította meg dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke. „A pályázatban nem az volt a fontos, hogy a résztvevők legyőzzék egymást: így mindenki nyert.” Rámutatott, hogy a cége alapítványt is létrehozott a betegségek megelőzése, a testi, lelki és szociális egészség teljessége érdekében, s ajándék formájában Béres Cseppel „jutalmazta” a nyerteseket.

 

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább