Béres az erdélyi magyarokért

2017. június 20.
Magyarországról hathatós orvosi segítség érkezett Kovászna megye lakosaihoz június 12-18 között. A Magyarországon közbecsülésnek örvendő Béres Gyógyszergyár, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház munkatársai összefogtak, és együttműködésüknek köszönhetően a megye lakossága egészségügyi szűrővizsgálaton vehetett részt. A szűrőprogram során a vizsgálatok mellett 75 ezer lej értékű Béres Cseppet és Béres C-vitamint is adományoztak a rászorulók támogatására.

A Béres Gyógyszergyár Magyarország legnagyobb, magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyára, a magyar egészségvédő piac meghatározó szereplője, számos termékével piacvezető pozíciót tölt be. A magyarországi rendszerváltáskor, 1989-ben létrejött vállalat készítményei közül a legismertebb, világhírű hungarikum, a Béres Csepp. A társaság életében megalakulásuktól fogva kiemelt szerepe jut a karitatív munkának, vállalati filozófiájuk alapja a másokra való odafigyelés és a segítőszándék. Támogatásaik jelentős része a gyógyításhoz kötődik, ebben kiemelt jelentőségű a Béres készítmények adományozása. A Béres testvérként tekint a határon túli magyarságra, és fontos feladatának tekinti segítésüket, támogatásukat; szoros kapcsolatot ápolnak romániai magyar szervezetekkel, iskolákkal, intézményekkel Partiumtól Erdélyig. 
 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, valamint a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szervezésében hatodik alkalommal került sor egészségügyi szűrésre Erdélyben. A mostani szűrésen 830 főt vizsgáltak meg, és mert ugyanazt a személyt általában több vizsgálatnak is alávetették, összességében 3190 vizsgálatot végeztek. A vizsgálatok szív-és érrendszeri rizikó szűrésére, kardiológiai, neurológiai, szemészeti, bőrgyógyászati, gyermekgyógyászati vizsgálatokra, csontsűrűség mérésre, gerincferdülés és lúdtalp szűrésére és szájüregi rákszűrésre terjedtek ki. A szűrést a szolnoki kórház 5 orvosa és 12 szakasszisztens munkatársa önkéntesen végezték. 
 
„Nagyon szeretjük, tiszteljük az erdélyi magyarságot. Ezért különösen örülünk annak, hogy részesei lehettünk egy nagyszerű és fontos együttműködésnek, hogy a szolnokiakkal összefogva „egészséget” hozhattunk Erdély magyarjainak” - nyilatkozta Béres Klára, a Béres kommunikációs igazgatója.
 

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább