Ízületi porcaink egészségéért 

Egy rossz mozdulat. Egy nyilalló érzés a térdünkben vagy a vállunkban. Sokak ekkor szembesülnek azzal, hogy ízületeik nem működnek úgy, ahogy szeretnék. Valami baj van. A problémának pedig számtalan oka lehet. Fiatalabbakat és időseket egyaránt érinthet. Hiszen ízületeinket sokféle módon terheljük. Terheljük a mindennapos mozgásunkkal is, de fokozott megterhelésnek vannak kitéve intenzív sportoláskor vagy túlsúly esetén, amikor a normálisnál nagyobb súly nehezedik a csípő, boka és térd ízületeire.

 

Mi történik az ízületeinkkel?

 

Az életkor előrehaladtával a szervezet nem termel elegendő kollagént a porcok épségben tartásához. Ennek következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek. Így alakul ki a porckopás, az artrózis. Előrehaladott stádiumban lévő artrózisban az ízületi sejttörmelék az ízületet gyulladásba hozhatja, ezáltal a kopási folyamat még inkább felgyorsul.

 

Az, hogy az életkor előrehaladtával a porcszövet anyagcseréje lelassul, a porcállomány megvékonyodik, és csökken a rugalmassága, természetes folyamat. Azonban ez a folyamat nem feltétlenül csak az idősebb korúaknál kezdődhet el. Oda kell figyelniük mindazoknak, akik intenzíven sportolnak, vagy nehéz fizikai munkával terhelik túl az ízületeiket.

 

Azonban az ízületi elfajulás megelőzhető, illetve késleltethető megfelelő életmóddal és odafigyeléssel, pl. testsúlycsökkentéssel, kíméletes testmozgással és gyógytornával. Ezen felül az ízületi porcok kopását késleltetjük, illetve regenerálódását elősegíthetjük olyan hatóanyagokkal, mint pl. glükózamin-szulfát, kondroitin-szulfát.

 

Miben segíthetnek ezek a hatóanyagok?

 

Glükózamin-szulfát: A glükózamin biztosítja az ízületek között elhelyezkedő folyadék alapvető alapanyagainak bioszintézisét. Glükózaminpótlás során az ízületi porc pusztulása lassulhat, és ezzel egyidejűleg megkezdődhet a pusztuló szövetek regenerálódása is.
 

Kondroitin-szulfát: A porc egyik fő alkotóeleme, amelyet kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Ezáltal biztosítja a porc mechanikus-elasztikus tulajdonságait. Alkalmazásával helyreállítódhat az ízületi porc anyagcsere-egyensúlya.

 

A glükózamin- és kondroitin-szulfát hatóanyag-kombináció hozzájárul a normális porcképződéshez, így elősegíti az ízületek egészséges működését.vissza

© Copyright 2012 Béres Gyógyszergyár Zrt.

Increst Communication

Irány a webáruház

Webáruház

Tovább