HÍREK

Emberi_Meltosagert_kituntetes_dr_Beres_Jozsefnek_beres_hu

Emberi Méltóságért kitüntetéssel ismerték el vállalatunk elnökét, dr. Béres Józsefet

Emberi Méltóságért kitüntetéssel ismerte el dr. Béres József, gyógyszergyárunk elnökének munkásságát az Emberi Méltóság Tanácsa szombaton, Budapesten. A magas színvonalú tudományos és közéleti tevékenységért, valamint a közjó szolgálatáért odaítélt díjat Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, valamint Szunai Miklós főtitkár adták át.

Az évente odaítélt elismeréssel – melyet az elmúlt évben Karikó Katalin biokémikus vehetett át – azokat díjazzák, akik hivatásuk gyakorlása mellett jelentős közéleti tevékenységet is folytatnak.

Dr. Béres József és a Béres Gyógyszergyár életében az elkötelezett társadalmi felelősségvállalás a cég megalakulása óta kiemelkedő fontossággal bír, közel harminc éve támogatjuk a rászoruló és beteg embereket, az oktatómunkát és a kulturális életet. A széles körben végzett támogatások mellett dr. Béres József elhivatott a magyarság értékeinek ápolásában is. 2002-től az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosaként, a tokaji bor, mint az egyik legjelentősebb, legrégibb magyar márka és hungarikum újbóli felemelkedésének elhivatott szolgálója. 2009-ben Szép magyar ének címmel népdalgyűjteménye jelent meg. Daloskönyvével magánküldetést teljesít; az elmúlt 13 évben sokat tett a magyarság hagyományainak minőségi szolgálatával határainkon belül és a határokon túli területeken is.

Dr. Béres József aktívan kiveszi részét a közéletből is: tagja a Százak Tanácsának, kurátora a Bethlen Gábor Alapítványnak, a Latinovits Zoltán Emlékmű Alapítványnak, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Alumni Tanácsának, Testületének és Alapítványának, a Millenáris Tudományos Kulturális Alapítványnak, a balatonszemesi Hunyady-díj Bizottságnak, valamint a Budai Görögkatolikus Egyházközség egyháztanácsának.

Közzétéve: 2022.10.18