Társadalmi felelősségvállalás

A Béres Gyógyszergyár követi az alapítója által kijelölt utat: segítséget nyújt, ahol és amiben tud. Működésében alapvető fontosságú, hogy az emberek testi és mentális egészsége, környezetünk és az egyetemes értékek védelme mellett elkötelezetten kiálljon, munkájával és támogatásaival a fontos társadalmi kérdésekben is felelősségteljes szerepet vállaljon.

„A hiteles társadalmi hasznosság azzal kezdődik, amit napi 8 órában teszünk, ezért készülnek termékeink a legjobb minőségben, a legmodernebb tudásra alapozva, sokszor a jogszabályi előírásokon is túlmutatóan. A Béresnél nem a rövid távú, minél nagyobb profitot, hanem a fogyasztók egészségét helyezzük az első helyre.”

Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke

TISZTA KÜLDETÉS

A Béres társadalmi felelősségvállalás terén tett lépéseit nem a piaci trend vagy gazdasági érdek, hanem erkölcsi indíttatás vezérli. A Béres Gyógyszergyár alapítójától az emberek szeretetét, a másik emberre való odafigyelést kapta örökül, és ezt viszi tovább. Kiemelt figyelmet fordít a testi és lelki egészségtudatosság fejlesztésére, a prevenció, a szűrővizsgálatok, az egészséges életmód népszerűsítésére.

EGÉSZSÉGRE NEVELÉS

Figyel mindazokra, akiknek szerepük és felelősségük van ezen a területen, ezért állt az elkötelezett szakemberek és civilek munkáját elismerő A nemzet háziorvosa, Az Év praxisa a Kárpát-medencében és az Egészséghősök pályázatok mellé. 2007-2013 között futott Béres Egészség Hungarikum programját, amelyben szakértőkkel együttműködve a preventív egészségfejlesztés ismereteit vitte el az ország minden pontjára, 2008-ban CSR Hungary – Közös felelősség díjjal ismerték el.

HAJRÁ, MAGYAROK!

Termékeivel és támogatásaival évtizedek óta segíti a magyar sportolók eredményes felkészülését, együttműködött a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Magyar Öttusa Szövetséggel, a Nemzeti Kézilabda Akadémiával, a Magyar Judo Szövetséggel, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével és további sportegyesületekkel is országszerte és határon túl.

LOKÁLIS ÉS GLOBÁLIS FELELŐSSÉG

A Béres Gyógyszergyár elkötelezett a környezettudatos, hosszú távon fenntartható működés mellett, ezért folyamatosan vezet be e célt szolgáló újításokat. A gyártás területén ilyen például a keletkezett hulladékhő hasznosítása, a víz- és vegyszertakarékos megoldások, a napelemes rendszer vagy a csomagolóanyagok szelektív újrahasznosítása. 2023-ra az energiatakarékossági intézkedések és beruházások eredményeképpen gázfelhasználását 38%-kal, hálózati áramfelhasználását 48%-kal csökkenteni tudta. A fuvarozás során is a környezeti terhelés mérséklésére törekszik, ezért a kedvezőbb környezetvédelmi besorolású szolgáltatókat részesíti előnyben, és a hatékonyságnövelés érdekében dupla mennyiségű áru szállítására alkalmas „double decker” járműveket is használ.

SEGÍTENI KÖTELESSÉG

A Béres kiemelt figyelmet fordít a jószolgálati munkára is. Karitatív tevékenységét 1993 óta a Béres Alapítvány a Teljes Életért közhasznú alapítvány szervezi és koordinálja. A szervezet minden évben több százezer doboz terméket adományoz a rászorulóknak itthon és a nagyvilágban egyaránt, ösztöndíjprogramokat működtet, oktatási intézményeket támogat, művészeti alkotások, kiállítások, kiadványok létrejöttét segíti, ezen túl a magyar kultúra és az egyetemes értékek megőrzésében is jelentős szerepet vállal. Az alapítvány által eddig nyújtott támogatások összege meghaladja a 8 milliárd forintot.