HÍREK

Európa egy percben – Dr. Béres József gondolatai

A Kossuth Rádió népszerű sorozatának február 15-i epizódjában vállalatunk elnöke osztja meg gondolatait.

A Szent István Intézet és a Kossuth Rádió együttműködésében született meg az „Európa egy percben” című rádiósorozat, amelyben a magyar szellemi élet kiválóságai vallanak közös otthonunkról, Európáról.

A Kossuth Rádióban 2024. január 1-től június 30-ig minden hétköznap, a leghallgatottabb reggeli műsorsávban jelentkező egyperces sorozatban a magyar szellemi élet 130 kiemelkedő személyiségének Európával kapcsolatos, szikár tömörséggel megfogalmazott, inspiráló gondolatait ismerhetik meg a hallgatók. A sorozat február 15-én megjelent epizódjában vállalatunk elnökének, dr. Béres Józsefnek a gondolatait hallhatjuk:

„Európához tartozni nem pusztán geográfiai kérdés. Földrészünk a boldogságot az anyagi világban: a gazdaságban, a pénzben, a hatalomban véli megtalálni; önzővé tette polgárait.

Az embernek teljességre van szüksége. Földire és égire, anyagira és szellemire. Mert az ember nemcsak anyag, nemcsak test, de szellem és lélek is, melynek tartóoszlopai: az erkölcs, a hit, a hagyomány, a tudás.

Az anyagi világra kicsi a ráhatásunk. Nagyszerű dolog az emberi létben, hogy szellemi szféránkat: erkölcsünket, hitünket, hagyományainkat, tudásunkat mi magunk uralhatjuk!

Európa! Szellemre hát!”

Béres József vegyész
Közzétéve: 2024.02.19