HÍREK

hungarikum_kiallitohaz_lakitelek_beres_hu

Hungarikum Kiállítóház nyílt Lakiteleken

A Béres Csepp is része annak a kiállításnak, mely január 22-én, a Magyar Kultúra Napján nyílt meg Lakiteleken a Hungarikum Ligetben. A most felavatott Hungarikum Kiállítóház azokat a magyar csúcsteljesítményeket mutatja be, amelyekre méltán lehetünk büszkék.

A Hungarikum Kiállítóház három különleges termet foglal magába, a Csillagnéző Planetárium mellett itt kaptak helyet a kiemelkedő magyar tudósokat és a magyar csúcsteljesítményeket bemutató interaktív kiállítások, tudósainkkal a Géniuszok Útján találkozhatunk, a Hungarikumok Csarnoka a 83 hungarikumot mutatja be. Nekünk, Béreseknek nagy büszkeség, hogy a hungarikumok között a Béres Csepp is megtalálható.

Az avató Nagy István agrárminiszter ünnepélyes megnyitójával kezdődött.

„A Hungarikum Kiállítóháznak az elkövetkező években egy valódi közösségi térré kell alakulnia, ahol a magyar géniuszok és az általuk alkotott csúcsteljesítmények előtti tiszteletadás hozzájárulhat a hagyományait számon-tartó, egységes nemzeti tudattal rendelkező generációk neveléséhez. Ugyanis minden egyes hungarikum nem más, mint híd az emberek között” – hangsúlyozta beszédében a miniszter. Elmondta azt is, hogy immár 83 hungarikum, 142 kiemelkedő nemzeti érték, ezeregyszáznál is több települési és tájegységi értéktár, mintegy 10 ezer települési érték, 19 megyei értéktár és csaknem 2 ezer megyei érték szerepel a nyilvántartásokban.

A megnyitó beszédet követően Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, prof. dr. Paládi-Kovács Attila, Széchenyi-díjas magyar etnográfus, az MTA rendes tagja és V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos mondták el gondolataikat.
A rendezvényen részt vett vállalatunk elnöke, dr. Béres József és Béres Klára is.
Ahogy Béres József mondja: „Számunkra igazán különleges, ugyanakkor felemelő érzés is a Hungarikumok Csarnokában járni, hiszen olyan kivételes helyzetben vagyunk, hogy egyszerre két hungarikumhoz is kötelék fűz. Édesapám gyógyító készítménye, illetve a Tokaji aszú is olyan magyar büszkeségek, melyeket vállalkozásainkon keresztül, a Béres Gyógyszergyárban, illetve a Tokaj-hegyaljai Béres Szőlőbirtokon folyó munkával tevőlegesen is szolgálhatunk.”

További információ: nepfolakitelek.hu

A BÉRES CSEPP ÉS BÉRES CSEPP EXTRA BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ ROBORÁLÓ GYÓGYSZEREK.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Közzétéve: 2022.02.28