HÍREK

A feltaláló - id. dr. Béres József

A Béres Csepp atyjáról készült, A feltaláló című film mindenki számára örök érvényű üzenettel szolgál

Az id. dr. Béres Józsefről, a Béres Csepp megalkotójáról tavaly bemutatott, fordulatokban gazdag A feltaláló című alkotás üzenetével a jelenlegi nehéz helyzetben is erőt ad. A filmet március 26-án este újra megnézheti a Duna Televízió csatornáján!

Ha kimondjuk: Béres, minden magyar ember ugyanarra gondol. A különleges cseppekre és annak megalkotójára, a legendás feltalálóra: id. dr. Béres Józsefre. Arra az emberre, aki bár hosszú utat járt be, élete során sok harcon ment keresztül, és sok küzdelmet vállalt, mindvégig kitartott a célja mellett, amely az emberek egészségének védelme és a gyógyítás volt. Ennek az elhivatottságnak és erőn felüli küzdelemnek állít emléket Gyöngyössy Bence A feltaláló című alkotása, melynek megható képkockáin keresztül nemcsak a híres magyar feltaláló életútjába, hanem a nevével egybeforrott legendás készítmény, a Béres Csepp megszületésének történetébe is betekintést nyerhetünk.

A feltaláló izgalmas, érzelmes, lebilincselő alkotás, időnként szatirikus humorral fűszerezve. A forgatókönyvet Béres Klára Cseppben az élet című könyve alapján Petényi Katalin, Gyöngyössy Bence és Kabay Barna Balázs Béla-díjas alkotók írták. Az id. dr. Béres Józsefet alakító, Jászai Mari-díjas Gáspár Tiboron kívül olyan kiváló színművészek láthatók a filmben, mint Huszárik Kata, Székely. B. Miklós, Hatházi András, Seress Zoltán, Für Anikó, Lukács Sándor, Trokán Péter, Bede-Fazekas Szabolcs, Oberfrank Pál és Trill Zsolt.

Bár a film cselekménye a hatvanas-hetvenes években játszódik, üzenete örök érvényű, és mindannyiunk számára erőt adhat olyankor is, amikor az egészségünk védelme, a hitünk megerősítése és az utolsó pillanatokig való kitartás mindennél fontosabb. Ma is aktuálisak id. dr. Béres József – a filmben is felcsendülő – szavai:

„Csak azt tudnám minél többekkel megértetni: sokkal könnyebb az egészségünket megvédeni, mint betegségből felépülni.”

A film 2021. március 26-án este 22 óra 20 perctől látható a Duna Televízió csatornáján. A Magyar Örökség Díjjal, Széchenyi-díjjal és Magyar Köztársasági Érdemrenddel is elismert id. dr. Béres József kutató 15 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon, 86 éves korában hunyt el.

A BÉRES CSEPP ÉS BÉRES CSEPP EXTRA BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ ROBORÁLÓ GYÓGYSZEREK.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Közzétéve: 2021.03.25