HÍREK

Rákóczi Szövetség - Magyar Iskolaválasztási Program

A Béres idén is támogatja a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját

A Rákóczi Szövetség 2004-ben indította útnak Magyar Iskolaválasztási Programját, amelynek keretében minden évben a magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíjjal segítik a felvidéki és határon túli magyar gyermekeket. A kezdeményezés támogatója évek óta a Béres.

A külhoni magyar iskolakezdő gyermekek családjainak több mint félezer településen adják át az anyaországi társadalom – közte több száz települési önkormányzat – magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíját, megköszönve a szülőknek azt a felelős és helyes döntést, hogy gyermeküknek szülőföldjükön magyar iskolát választottak. A határon túli területeken a magyar iskolaválasztás egyet jelent a magyar nyelv, a kultúra és a közösség fennmaradásával és nem utolsósorban az egyén többlettudásával és jobb érvényesülésével. Az ösztöndíjat és az iskolatáskát a Felvidéken mintegy 3600, Kárpátalján közel 2000, Vajdaságban 1300, Erdélyben és Partiumban – Bihar, Máramaros, Beszterce-Naszód, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben megye, Torda és Dés régiója – több mint 2000 iskolakezdőnek, valamint 200 magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeknek adják át.

A Rákóczi Szövetség ösztöndíját vállalatunk egy énekeskönyvvel, Béres József: Szép magyar ének című kötetével egészítette ki. A 2020-ban kiadott, megújított kiadvánnyal a célunk az volt, hogy tovább gazdagítsuk a magyar kultúrát.

„Az ember értékekben gondolkodik és számunkra egy hatalmas érték a magyar kultúra, ami csak az embereken keresztül tud megmaradni, tehát ehhez az értékrendhez tudatosan kell hozzáállni és amennyire erőnkből telik szolgálni az embertársainkat, így a határon túl élő magyarokat is, magyar családokat is abban, hogy a gyermekeik magyar iskolába járjanak a jövőben is.” – fejtette ki a programmal kapcsolatban dr. Béres József, vállalatunk elnöke.

Nyitókép: Facebook.com/rakocziszovetseg
Közzétéve: 2021.09.20