HÍREK

A feltalalo - film

A Béres Józsefet alakító Gáspár Tibor nyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó „magyar Oscar-díjat”

A 2020-ban bemutatott A feltaláló című filmben id. dr. Béres Józsefet alakító Gáspár Tibor elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

A fesztivál június 26-án megrendezett balatonfüredi díjátadó gáláján összesen 20 kategóriában adták át a Magyar Mozgókép Díjakat. A rangos eseményen Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos is részt vett.

Míg a legjobb női főszereplőnek járó díjat Hámori Ildikó vehette át, a legjobb férfi főszereplőnek Gáspár Tibort választották a Béres József életéről szóló, Gyöngyössy Bence által rendezett A feltaláló című filmben nyújtott alakításáért.

Az örök érvényű üzenetekkel szolgáló egész estés mozifilm id. dr. Béres József életének drámai küzdelmét, a legendás készítmény megszületésének történetét mutatja be a hatvanas-hetvenes években. A Jászai Mari-díjas színész szerint A feltaláló története ma is aktuális, hiszen a kreatív elméknek, a más utakat járóknak mindig meg kellett küzdeniük a hatalommal, a hivatalokkal, némelyeknek még a saját családjukkal is, hogy elérjék álmaikat, megvalósítsák céljaikat. „Mindig harcolni kell az igazunkért, így tette ezt Béres József is” – mondta egy korábbi nyilatkozatában Gáspár Tibor, akinek ezúton is gratulálunk az elismeréshez.

Ebből az alkalomból az elkövetkező napokban, néhány moziban újra elérhető A feltaláló című film. Budapesten a Kino Café Moziban július 2., 4., 5., és július 7-én 18:15 órától, az Art+Cinemában július elsején és július 4-én 18:00 órától vetítik. Emellett online is elérhető a Netflix kínálatában, valamint angol felirattal a Pannonia Entertaiment filmkölcsönzőjében.

Közzétéve: 2021.06.28