HÍREK

Béres Alapítvány - Standby kiállítás

A Standby után újabb, a Béres által is támogatott utcai kiállítás nyílt a Kodály köröndön

Augusztus 29-én Túl… címmel újabb szabadtéri kiállítás nyílt a Kodály köröndön. A Béres Alapítvány által is támogatott tárlat a tavaly ősszel életre hívott Standby kiállítás koncepciója alapján valósult meg.

Míg a tavalyi Standby című kiállítás egyszerre volt kiállás a járványhelyzet nehezítette időszakban a kortárs alkotók mellett, főhajtás az egészségügy állhatatos munkája előtt, és az utcaművészet legitimációjának hangsúlyozása, addig az idei, Túl… című tárlat a pandémia utáni újrakezdést kapta témául. A kiállított negyven festmény és fotóművészeti alkotás reményt kelt, életerőt, jókedvet, derűt vagy játékos humort sugároz. Olyan lelki kapaszkodóként szolgáló témákat vetnek fel, mint a természet, a szépség, a család, az emberi kapcsolatok, a földi élvezetek vagy éppen a földön túli tér, a történeti és kulturális hagyomány vagy a transzcendencia. Kiemelt motívumaik a fény, az élet, a szellem és a bizakodás szimbóluma.

Túl...utcai kiállítás

A különleges kiállítás 2021. augusztus 29. és október 15. között megtekinthető az Andrássy út egyik legszebb terén, a Kodály köröndön.

A tárlat létrejöttét a Béres Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és Terézváros Önkormányzata támogatta.

A tárlaton kiállítanak:

Asztalos Zsolt, Ázbej Kristóf, Bach Máté, Baksai József, Barakonyi Zsombor, Bácsi Róbert László, Bondor Csilla, Cedric af Geijersstam, Czene Márta, Dobos Tamás, Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, Gordon Eszter, Gömör Tamás, Hegedüs Róbert, Hirling Bálint, Horváth Katalin Fanni, iski Kocsis Tibor, Jovián György, Kondor Attila, Kudász Gábor Arion, Lajta Gábor, Mayer Éva, Mátrai Erik, Mónus Márton, Móricz Sabján Simon, Papageorgiu Andrea, Pályi Zsófia, Révész Anna, Sághy Tímea, Szabó Ábel, Szigeti Tamás, Szikra Ágnes, Szurcsik József, Takáts Márton, Tayler Patrick, Teknős Miklós, Verebics Ágnes, Verebics Katalin, Vető Orsolya Lia, Weiler Péter

Közzétéve: 2021.09.01