HÍREK

Balettművész vehette át a Béres-díjat Szolnokon

A „Béres-díj Szolnok Kultúrájáért” elismerést 2020-ban Szitt Melinda balettművész vehette át a Béres Gyógyszergyár tulajdonosaitól, dr. Béres Józseftől és Béres Klárától.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kultúra, a művészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereket ismerte el Szolnok város az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban szerdán este tartott díjátadó gálán. Az eseményen átadták a Szolnokért Emlékérem arany fokozatát, valamint a „Béres-díj Szolnok Kultúrájáért” kitüntetést. A Béres-díjjal olyan magánszemélyek, illetve közösségek munkáját ismerik el minden évben, akik a régióban sokat tettek és tesznek a magyar művészet, kultúra ápolásáért, fennmaradásáért és az újabb generációk számára való továbbadásáért. A „Béres-díj Szolnok Kultúrájáért” elismerést 2020-ban Szitt Melinda balettművész vehette át a Béres Gyógyszergyár tulajdonosaitól, dr. Béres Józseftől és Béres Klárától.

„A kultúra életünk egy olyan szelete, mely nélkül nincs közösség, nincs múlt és hagyomány – mondta ünnepi köszöntőjében Szalay Ferenc polgármester. – Szolnok szerencsésnek mondhatja magát, hiszen azokat az intézményeket, együtteseket, kórusokat, melyek a kulturális életünket színesítik, olyan kiválóságok vezetik, akik maguk is különleges szakemberek. Minden szolnoki büszke lehet erre a városra, hiszen megújulás és fejlődés nem csupán munkahelyekben, terekben, parkokba, épületekben válik valósággá, hanem színvonalas kulturális életben, erős oktatási rendszerben, eredményes sportéletben.”

Közzétéve: 2020.01.23