HÍREK

Béres-díj Szolnok kultúrájáért Kiss József részére

A magyar kultúra napja alkalmából az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezték meg Szolnok város kultúra napi ünnepségét január 22-én. A gálán átadták a megyeszékhely pedagógiai, kulturális, tudományos és sportdíjait.

„A kultúra az, ami népünket nemzetté tette – mondta a magyar kultúra napjából rendezett ünnepségen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. – A magyar kultúra olyan közösségi erő, melyet nem tudtak szétverni a hódítók történelmünk során. Nem tudta szétverni sem tatár, sem török, nem tudta eltörölni a fasiszta és a kommunista rendszer sem. Jól működő kulturális élet ott lehet, ahol erős a közösség, márpedig nálunk a magas minőségű kultúra állandó helyet kapott. Köszönet azoknak, akik akár csak egy dalt megtanítottak gyerekeinknek, akik az iskolában írást és olvasást oktattak, akik a sporttal szerettetik meg a fiatalokat, vagy akik a kulturális programok szervezésében járnak az élen!”

A Béres Gyógyszergyár, elismerve a Szolnokon több évtizede folyó, hazai és nemzetközi szinten is magas színvonalú művészeti és kulturális munkát, 2018-ban díjat alapított a városhoz kötődő fiatal művészek, illetve művészeti vagy kulturális egyesületek elismerésére.

A „Béres-díj Szolnok kultúrájáért” elismerést azon magánszemélyek illetve közösségek kaphatják meg, akik a régióban sokat tettek és tesznek a magyar művészet, kultúra ápolásáért, fennmaradásáért és az újabb generációk számára való továbbadásáért.

Idén ezt a címet Kiss József Jászai Mari-díjas színész, rendező, a Szigligeti Színház művészeti vezetője kapta a fiatalok irányába végzett közösség- és értékteremtő munkája elismeréseként. A díjat dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke és felesége, Béres Klára adták át.

Közzétéve: 2019.01.23