HÍREK

A feltalalo - Gaspar Tibor

Béres filmek augusztus 15-én az M5 csatornán

Kabay Barna neve sokak számára ismerősen csenghet, az Oscar-díjra jelölt, Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró és filmproducer nevéhez több nagysikerű filmes alkotás fűződik. Ilyen például a Béres Gyógyszergyár alapítójáról készült a Cseppben az élet című filmsorozat, A feltaláló című játékfilm, vagy a Béres József életútja című dokumentumfilm.

Az alkotó augusztus 15-én ünnepli a 75. születésnapját. Ebből az alkalomból munkássága előtt tisztelegve a Kabay75 retrospektív programsorozat keretében a művész legfontosabb alkotásait a közmédia is bemutatja, így több más filmje mellett a Béres József életútja és A feltaláló című filmek is láthatók lesznek augusztus 15-én a televízióban.

A dokumentumfilmek kedvelői 19 órától a Béres József életútja című alkotást tekinthetik meg az M5 csatornáján (ismétlés: augusztus 16., 12:45), 21 órától pedig a 2020-ban bemutatott nagysikerű játékfilm, A feltaláló lesz látható (ismétlés: augusztus 17., 00:30).

A Kabay75 retrospektív programsorozat október 5-11. között a Budapest Cinema MOM-ban további filmvetítésekkel folytatódik, melyek között szintén megtalálhatók lesznek olyan Béres filmek is, mint a Cseppben az élet, A feltaláló, vagy a Szép magyar ének című dokumentumfilm.

Közzétéve: 2023.08.14