HÍREK

Béres Kiválósági Ösztöndíj - Regéczy-Béres Melinda, Zsigrai Hanna, Prof. dr. Széles Zsuzsanna dékán és Béres Marcell

Béres Kiválósági Ösztöndíjat adtunk át a Soproni Egyetemen

Az emberiség hasznára az válik, igaz értéket az teremt, aki a Sors által kapott tehetségét, szorgalommal szerzett tudását nemes célok, örök emberi értékek szolgálatába állítja.” – áll a Béres Kiválósági Ösztöndíjról szóló oklevélen, melyet a Soproni Egyetem február 9-ei diplomaosztó ünnepségén Zsigrai Hanna pénzügy és számvitel szakos hallgató vehetett át Béres Marcelltől, a Béres Gyógyszergyár alelnökétől.

A Béres Alapítvány és a Soproni Felsőoktatásért Alapítvány együttműködése értelmében a Béres évente két tanulót díjaz alkalmanként 150-150 ezer forint értékű Béres Kiválósági Ösztöndíjjal, melyre olyan, alapképzésben résztvevő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók pályázhatnak, akik tudományos, illetve egyéb szakmai, közéleti tevékenységet is vállalnak. A 2023/24-es tanév őszi félévére a Béres Kiválósági Ösztöndíjat Zsigrai Hanna pénzügy és számvitel szakos hallgató kapta, aki két nívós szakmai publikációjával érdemelte ki az elismerést. Tanulmányaiban a Z generáció, a fenntarthatóság, a pénzügyi tudatosság és a zöld pénzügyi megoldások aktuális és izgalmas témáit boncolgatta.

A Béres Alapítvány és a Soproni Egyetem kapcsolata több, mint tíz éves múltra tekint vissza. Dr. Béres Józsefet, a Béres Gyógyszergyár elnökét az intézmény 2011-ben avatta címzetes egyetemi tanárává, 2014 óta pedig előadóterem is viseli a Béres nevet. Az első Béres-ösztöndíj átadására a 2014/15-ös tanévben került sor.

Örülök annak, hogy az évek során szoros kapcsoltba kerültünk a Soproni Egyetemmel, együttműködésünk egyik legfontosabb eleme az ösztöndíj, amely szorosan kapcsolódik vállalatunk alapértékeihez is. A Béres működése a tudományos megalapozottságról, a fenntartható működésről, a legmagasabb minőségről, az innovációkhoz vezető csapatmunkáról, a társadalmi felelősségvállalásról szól, és meggyőződésünk, hogy csak ilyen értékek mentén válhattunk mi is Magyarország piacvezető vitamingyártójává. Társadalmi munkánknak egy szívünkhöz közelálló eleme az, hogy a példamutató fiatalokat támogassuk, kiemeljük, elismerjük és inspiráljuk, és ennek egy igen fontos eszköze a Béres Kiválósági Ösztöndíj, amelyet immár tizedik alkalommal adhatunk át Sopronban” – hangsúlyozta Béres Marcell alelnök.

A Béres nagy hangsúlyt fektet az oktatás támogatására, országszerte több oktatási intézményben is segíti a tudományos és oktatói munkát és ösztöndíjakkal jutalmazza a kiváló diákokat. A Soproni Egyetem mellett a Dr. Béres József Általános Iskolában (Budapest), a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József Kollégiumban (Záhony), valamint a Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumban (Kisvárda) működtet Béres-ösztöndíj programot.

A kiemelt fotón Regéczy-Béres Melinda, Zsigrai Hanna, Prof. dr. Széles Zsuzsanna dékán és Béres Marcell láthatóak.

Közzétéve: 2024.02.12