HÍREK

Díszpolgári címet kapott dr. Béres József

Óbuda napján, május 4-én osztották ki a kerület fejlődését segítő, a közösség számára értéket teremtő polgárok kitüntető díjait. Óbuda-Békásmegyer új díszpolgára dr. Béres József lett.

Szent Flórián, Óbuda védőszentjének napjához kapcsolódóan május első hétvégéje, Óbuda napja immár 13. alkalommal Óbuda-Békásmegyer első számú ünnepe. Ezen a napon adják át a városrész legrangosabb elismeréseit azoknak a kiválóságoknak, akik közösségépítő munkájukkal, Óbuda hírnevét öregbítő tevékenységükkel, kulturális értékek teremtésével vagy sportsikerekkel példát mutatnak.

A díjkiosztáson a kerület legrangosabb elismerését, a Díszpolgári címet, valamint a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Kultúrájáért Díjat, a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet és az Óbuda Sportolója Díjat Bús Balázs polgármestertől és Kiss Anita jegyzőtől vehették át a díjazottak.

A Díszpolgári cím annak a magyar vagy külföldi személynek adományozható, aki Óbuda-Békásmegyer gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkotott. Az idei év kitüntetettje dr. Béres József lett, aki a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökeként önzetlenül támogatja és szolgálja az egészségügyet, az oktatást és a kultúrát, kiemelkedő gazdasági és közéleti tevékenysége elismeréseként, társadalmi szerepvállalásáért érdemelte ki az Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára kitüntető címet.

A díjátadón levetített portréfilm ITT tekinthető meg.

További díjazottak: https://obuda.hu/blog/hirek/atadtak-a-legrangosabb-elismereseket-a-kerulet-unnepen/ kép

 A fotók forrása: www.obuda.hu

Közzétéve: 2019.05.06