HÍREK

Folyamatos innovációval élen az egészségmegőrzésben

November 10-én új gyárrészleget avattunk fel szolnoki telephelyünkön. A beruházás keretében bővítettük kutatás-fejlesztési bázisunkat, valamint a készítményeink logisztikai ellátását szolgáló automatizált magasraktárat alakítottunk ki. Az eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Béres József a Béres Gyógyszergyár elnöke mondott ünnepi beszédet.

A Béres Gyógyszergyár az ország legnagyobb, magyar családi tulajdonban lévő gyógyszergyára, a hazai egészségvédő piac meghatározó, piacvezető szereplője. Nevünkhöz a minőség, a tudományosság, a megbízhatóság, az innovatív szemlélet és a társadalom iránti felelősségérzet társul.

Készítményeink 28 éve készülnek saját gyártással, saját kutatás-fejlesztési és minőségbiztosítási háttérrel szolnoki gyártóüzemünkben, ahol, a jelenlegi beruházást is figyelembe véve eddig 25 milliárd forint feletti értékben történtek fejlesztések. A mostani, részben kormánytámogatással megvalósuló, 8,3 milliárd forint összértékű beruházásban a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű, 680 m2 területű kutatás-fejlesztési laboratóriumot, valamint egy 6000 raklap tárolására alkalmas, automatizált, 4.120 m2 területű magasraktárat hoztunk létre.

A fejlesztés keretében az irodai és szociális létesítmények mellett, a környezetvédelmi előírásokat szem előtt tartva, kialakításra került egy hulladék- és veszélyes hulladék tároló épület is. A beruházáshoz laboratóriumi és raktártechnológiai eszközök, valamint gyártógépek vásárlása is kapcsolódott.

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédében kiemelte: „Az elmúlt évek válságai megmutatták, hogy a szuverenitás politikai és gazdasági értelemben is alapvető fontosságú Magyarország számára. A Béres név egyszerre szimbóluma a magyar találékonyságnak, az önálló gondolatnak és a céltudatos kitartásnak, mindezeken felül pedig a hivatástudatnak is.”

„Hazánk legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyártó vállalataként olyan, értékteremtő és értékálló beruházásokba forgatjuk vissza nyereségünket, mint amilyen a most átadott új szolnoki részleg is. Készítményeink saját, világszínvonalú fejlesztőlaboratóriumainkban születnek, és saját gyárunkban készülnek. Aki Béres terméket választ, biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű, biztonságos készítménnyel járul hozzá az egészségéhez.” – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Béres József, vállalatunk elnöke.

A korszerű kutatás-fejlesztési és minőségellenőrzési technológiák, a professzionális gyártási körülmények, az alkalmazott energiahatékonysági módszerek, a hazai és a nemzetközi jogszabályoknak való teljes megfelelés, valamint ezek folyamatos fejlesztése jól tükrözik a Béres Gyógyszergyár minőség iránti elköteleződését. Cégünk kínálatában jelenleg 146-féle Béres termék szerepel 244 különböző kiszerelésben.

Közzétéve: 2023.11.10