HÍREK

id_dr_beres_jozsef_beres_hu

Id. dr. Béres Józsefre emlékezünk – 102 éves lenne vállalatunk alapítója, a Béres Csepp feltalálója

1920. február 7-én, 102 évvel ezelőtt született id. dr. Béres József, a Béres Csepp feltalálója. A magyar tudománytörténet azon szereplői közé tartozik, akit már életében legendává emelt az emberek széles körének megbecsülése és tisztelete. Rendkívüli elhivatottsága, megalkuvást nem ismerő becsületes kitartása, haza- és emberszeretete nemzeti példaképpé nemesítette alakját.

Éppen 50 évvel ezelőtt, 1972-ben alkotta meg a létfontosságú nyomelemeket komplex formában tartalmazó készítményét, a Béres Cseppet. Úttörő felismeréseit, újszerű nézeteit azonban a kor tudományos képviselői értetlenül, féltékenyen és elutasítóan fogadták. Kuruzslónak kiáltották ki, bűnvádi eljárást indítottak ellene. Sok üldöztetést kellett elviselnie, míg a rendszerváltást követően munkája révbe érhetett. A Béres Részvénytársaság 1989-es megalapítását követően a készítmény hatalmas erővel robbant a köztudatba, a vállalat következetes munkája pedig meghozta a hivatalos elfogadást és elismerést is. A Béres Cseppet 2000-ben gyógyszerként engedélyezték, 2013-ban az elsők között került a hungarikumok sorába.

Id. dr. Béres József 1997-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét, 2002-ben Magyarország legrangosabb tudományos elismerésével, a Széchenyi-díjjal tüntették ki. Életművét a Magyar Örökség részeként tartják számon, nevét intézmények, utcák, terek viselik, életútját könyvek, dokumentumfilmek, színdarabok, televíziós játék- és mozifilm is feldolgozta.

Id. dr. Béres Józsefnek a kutatás terén elért eredményei mellett emberi nagysága is példaadó. Életének üzenete: az élet és az emberek szeretete, megbecsülése rendkívül fontos példa a ma emberének. A gyorsan változó, testi és lelki nehézségekkel megbirkózni kénytelen emberiségnek nemcsak találmánya válik hasznára, de Béres József életének példája is erőt adó útmutató, mely – mindannyian érezzük – aktuálisabb, mint valaha.

Február 5-én Kisvárdán id. dr. Béres József születésnapja alkalmából a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete koszorúzással emlékezett névadójára. Az ünnepségen, melyet az ismeretterjesztő társaság székhelyét befogadó Várday István Városi Könyvtár falán elhelyezett domborműves emléktáblájánál tartottak, részt vett a város vezetése és a Béres család tagjai is.

A február 5-ei koszorúzással kezdetét vette a Béres Csepp 50. évfordulója alkalmából elindított eseménysorozat, mely a legendás magyar készítmény megszületését és feltalálójának életművét idézi fel.

A BÉRES CSEPP ÉS BÉRES CSEPP EXTRA BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ ROBORÁLÓ GYÓGYSZEREK.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Közzétéve: 2022.02.07