HÍREK

Juhászné Antal Gabriella kapta a Béres-díj Szolnok kultúrájáért kitüntetést

Kitüntetésekkel ismerték el Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kulturális életében kiemelkedő teljesítményt felmutató kiválóságokat a magyar kultúra napja alkalmából, január 22-én. Az ünnepi rendezvényen az idén hetedik alkalommal került átadásra a Béres Gyógyszergyár által alapított Béres-díj Szolnok kultúrájáért kitüntetés. Juhászné Antal Gabriella ének-zene szakos mestertanár dr. Béres Józseftől, a Béres Gyógyszergyár elnökétől és Béres Klárától, a Béres Alapítvány elnökétől vehette át az elismerést.

A Béres Gyógyszergyár szolnoki gyártóbázisa révén 1996 óta van jelen a vármegye életében. A magyar gyógyszergyártásban meghatározó szerepet betöltő vállalat termékeinek jelentős részét Szolnokon állítják elő. A Béres Gyógyszergyár 2018-ban alapította a Béres-díj Szolnok kultúrájáért kitüntetést, mellyel évente a magyar kultúra napjához kötődően egy olyan személy munkáját ismerik el, aki Szolnokon, illetve a régióban kiemelkedő munkát végez kultúránk ápolásáért, fennmaradásáért és az új generációk számára történő továbbadásáért.

Juhászné Antal Gabriella ének-zene szakos mestertanár értékteremtő, hagyományőrző és a közművelődést lelkiismeretesen támogató tevékenysége és kiemelkedő eredményei alapján méltó arra, hogy a hosszú évek óta Szolnokon végzett munkájának megbecsülése jeléül Béres-díj Szolnok kultúrájáért kitüntetésben részesüljön.

Közzétéve: 2024.01.23