HÍREK

Minőség felsőfokon – új gyárrészleget avatott a Béres

Új gyárrészleget avatott Magyarország meghatározó gyógyszergyártó vállalata szolnoki telephelyén. A Béres Gyógyszergyár a beruházás keretében bővítette kutatás-fejlesztési bázisát és a folyamatosan növekvő termelés maradéktalan minőségi ellátását biztosító minőségellenőrzési laboratóriumát, valamint újabb termékek előállítását szolgáló gyárterületet is kialakítottak. A szeptember 25-i avatáson ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A jelenlegi beruházás a Béres Gyógyszergyár három évvel ezelőtt elindult, nagy ívű fejlesztésének újabb fontos állomása, melyre többek között azért volt szükség, hogy a növekvő lehetőségekkel, a gyártókapacitás jelentős bővülésével a kutatás-fejlesztés és a minőségellenőrzés is lépést tudjon tartani. Mindez jól tükrözi a Béres azon szemléletét, hogy a korszerű technológiával történő termékgyártás csak felkészült szakemberekkel és modern vizsgálólaboratóriummal együtt képes innovatív és az előírásoknak mindenben megfelelő, sőt azt felülmúló, kiváló minőségű termékeket előállítani.

A Béres Gyógyszergyár gyártóüzeme 23 éve működik Szolnokon. Ez idő alatt a gyárban, a jelenlegi beruházást is figyelembe véve, 10 milliárd forint feletti értékben történt ingatlan-, gép- és eszközfejlesztés, energia-megtakarítási és környezetvédelmi beruházás, valamint integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése. A mostani beruházás keretében egy 2.500 m2 alapterületű, használaton kívüli üzem átalakításával, a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű minőségellenőrzési laboratóriumot hoztak létre, bővítették kutatás-fejlesztési bázisukat és újabb termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártóterületet alakítottak ki. A beruházás bekerülési értéke 3,2 milliárd forint volt, amelyhez a Nemzetgazdasági Minisztérium (ma: Pénzügyminisztérium) Nagyvállalati Beruházási Támogatás Programja keretében 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá. A beruházás keretében 37 új munkahelyet teremtettek, így a helyben foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 300 fő fölé emelkedett.

„A Béres névhez a kezdetek óta a minőség, a tudományosság, a megbízhatóság, a hitelesség és a társadalom iránti felelősségérzet társul. Magas színvonalú, tisztességes üzleti munkánknak köszönhetően a Béres Gyógyszergyár ma az ország legnagyobb magyar családi tulajdonban lévő gyógyszergyára, a hazai gyógyszerpiac meghatározó, az egészségvédő piac vezető szereplője. Minőségpolitikánk alapelve, hogy termékeinket a legtökéletesebb minőség és a legteljesebb biztonság jellemezze, ezért a Béres Gyógyszergyár a termékei előállítása során a jogszabályban előírtaknál is többet vállal, mert a Béres Minőség nem pusztán a megfelelőségről, hanem a kiválóságról szól.” – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke.

A Béres Gyógyszergyár számára a legmagasabb minőségű, biztonságos termékek előállítása nem csupán azt jelenti, hogy meg kíván felelni a szabályoknak: küldetést jelent, amely a termékgyártás minden pillanatában elsőbbséget élvez. Szigorú minőségbiztosítással, modern minőségellenőrző laboratóriumban végzett vizsgálatokkal garantálják, hogy minden Béres-készítmény a csomagoláson feltüntetett hatóanyagokat valóban a megfelelő mennyiségben és minőségben tartalmazza, valamint azt is, hogy a készítmények az elérhető legteljesebb biztonságot nyújtják.

A Béres Gyógyszergyár kínálatában jelenleg 105-féle termék szerepel 225 különböző kiszerelésben. Részesedésük az egészségvédő piacon 34%. Termékeik piacvezetők az immunrendszert erősítő szerek, a komplex multivitamin-ásványianyag-nyomelem készítmények, a C-vitaminok, a szemvitaminok, valamint az ízületi készítmények piacán.

Közzétéve: 2018.09.25