HÍREK

Robottechnológiával újul meg a Béres Csepp gyártósora

Robottechnológiával újul meg a Béres Csepp gyártósora

Új gyártórészleget avattunk fel október 12-én szolnoki telephelyünkön. A beruházás keretében bővült a gyógyszergyártáshoz szükséges ún. tisztatéri gyártóterületünk, növekedett a raktárkapacitásunk, valamint világszínvonalú termelő- és laboratóriumi eszközök beszerzésére került sor. Az ünnepélyes átadást jelenlétével megtisztelte Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter.

A Béres Részvénytársaság 1989-es megalakulása óta folyamatosan fejlődik, mára Magyarország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyártója. A vállalat 39,4%-os részesedésével piacvezető az egészségmegőrző öngyógyszerező piacon. Termékeink hitelesek, közmegbecsülésnek örvendenek, emblematikus termékünk, a Béres Csepp, Magyarország egyik legismertebb immunrendszert támogató készítménye.

1995-ben vásároltuk meg szolnoki telephelyünket. Az elmúlt 25 évet a napi termelés mellett a folyamatos megújulás és fejlesztő beruházás jellemezte. Ez idáig – a jelenlegi beruházással együtt – 15 milliárd forintot meghaladó értékű ingatlanfejlesztést, gép- és eszközbeszerzéseket valósítottunk meg. A beruházásokat a Béres termékek iránti folyamatosan növekvő piaci kereslet tette szükségessé. A Szolnokon foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 402 főre emelkedett, ezzel a Béres Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.

A jelenlegi 6,7 milliárd forint összértékű beruházásban 2050 négyzetméterrel növeltük tisztatéri gyártóterületünket. Vezértermékünk, a Béres Csepp gyártása a legkorszerűbb robottechnológiás gyártósor telepítésével újult meg, újabb termelő- és laboratóriumi eszközöket vásároltunk és bővítettük raktárkapacitásunkat is. A beruházást a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programja keretében 3,04 milliárd forintos vissza nem térítendő állami hozzájárulással támogatta.

Robottechnológiával újul meg a Béres Csepp gyártósora

„Az erős magyar gyógyszeripar nemzetgazdasági érdek, teljesítményére válsághelyzetben és a gazdaság újraindításakor is számíthat az ország” – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter. Hangsúlyozta: „A Béres Gyógyszergyár évtizedek óta biztos pont a magyar emberek életében: legyen szó az itt dolgozókról, a beszállító vállalkozásokról vagy a fogyasztókról. Sikerének képlete a szemünk előtt íródott és abban azonos fajsúllyal szerepel az ész, a szorgalom, az áldozatvállalás és az innováció.”

Robottechnológiával újul meg a Béres Csepp gyártósora

Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke az új gyártórészleg ünnepélyes avatásán kiemelte: „A betegségek megelőzése könnyebb, mint gyógyításuk – hirdette édesapám, id. dr. Béres József. Ez a szemlélet, a prevenció fontossága, mondhatjuk, létfontossága – sajnálatos módon az utóbbi év egészségügyi próbatételei miatt is kikényszerítetten – mára közhely. Napjainkban különösen felértékelődnek az egészségmegóvás módszerei, lehetőségei. Megóvni a szervezetet a betegséggel szemben – ma aktuálisabb, mint valaha. Több, mint 150 saját fejlesztésű és gyártású termékkel rendelkezünk, készítményeink innovatívak, kiváló minőségűek, kommunikációnk szakszerű, a szakma, a vevőink, a fogyasztóink, a piac szemében a Béres Gyógyszergyár hiteles cég. A termelés folyamatos bővítését a bővülő piaci igény követeli meg. Hálásak vagyunk a magyar kormány támogatásáért, mert ezt a fejlesztést önerőből nem tudtuk volna megvalósítani. Meggyőződésünk, hogy ez a befektetés országunk számára is megtérül majd.”

Robottechnológiával újul meg a Béres Csepp gyártósora

Dr. Béres József e szavakkal zárta köszöntőjét: Nehéz világban élünk, számos megpróbáltatással kell megküzdenünk. Mi azt az utat járjuk, melyen eddig is haladtunk: az értékek útján, tudatosan és kellő alázattal, embertársaink javára.

A Béres Csepp és Béres Csepp Extra belsőleges oldatos cseppek vény nélkül kapható roboráló gyógyszerek.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Közzétéve: 2021.10.12