HÍREK

2022_beres_dij_szolnok_kulturajaert_beres_hu

Tóthné Páncsics Edina kapta a 2022-es Béres-díjat Szolnok kultúrájáért

A Magyar Kultúra Napján Szolnokon is kitüntetésekkel ismerték el a megye kulturális, művészeti és sportéletében kiemelkedő teljesítményt felmutató kiválóságokat. A díjátadó ünnepséget január 22-én este az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezték meg, ahol a Béres Gyógyszergyár által alapított „Béres-díj Szolnok Kultúrájáért” elismerés immár ötödik alkalommal talált gazdára. Az idei kitüntetett: Tóthné Páncsics Edina rajzpedagógus.

A „Béres-díj Szolnok Kultúrájáért” kitüntetést 2018-ban alapította a Béres Gyógyszergyár, mellyel minden évben a Magyar Kultúra Napjához (január 22.) kötődően olyan személy munkáját ismerik el, aki a régióban sokat tett a magyar művészet, kultúra ápolásáért, fennmaradásáért és az újabb generációk számára való továbbadásáért. A díjat 2022. január 22-én Tóthné Páncsics Edina rajzpedagógus vette át dr. Béres Józseftől, a Béres Gyógyszergyár elnökétől és Béres Klárától, a Béres Alapítvány elnökétől.

2022_Beres_dij_Szolnok_kulturajaert_beres_hu

Tóthné Páncsics Edina a szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban és több más középiskolában is kiemelkedő színvonalon tanít művészettörténetet, rajzot. Diákjai kimagasló eredménnyel szerepelnek a hazai és nemzetközi versenyeken. Rendszeres szervezője magyarországi és erdélyi alkotótáboroknak, tematikus napoknak, gyermek-festő- és zománctáboroknak. A Magyar Festészet Napját minden évben interaktív szabadtéri bemutatókkal, installációkkal ünnepli meg diákjaival. Egyedülálló városszépítési programjában tanítványaival látványos falfestményekkel, képzőművészeti alkotásokkal gazdagították Szolnok és vonzáskörzete utcáit. Érzékenyen segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat, és autistákkal is foglalkozik. Elismeréséhez szívből gratulálunk!

A „Béres-díj Szolnok Kultúrájáért” díszoklevélből és Szilágyi Erzsébet szobrászművész által készített kisplasztikából áll.

Közzétéve: 2022.01.25