HÍREK

gyogyitok_konyv_beres_hu

Újabb Béres József sorsával foglalkozó könyv jelent meg

A napokban jelent meg a Napkút Kiadó gondozásában Fazekas István Jókai-díjas drámaíró Gyógyítók című oratórium-drámája, melynek ünnepélyes budapesti könyvbemutatójára a K11 Művészeti és Kulturális Központban került sor. Az ismert író legújabb művének alapötletét id. dr. Béres József, a legendás feltaláló életéből, sorsának drámai helyzeteiből merítette, melyben az emberi élet legalapvetőbb, egyben legdrámaibb kérdéseit feszegeti: az élet és halál végtelen körforgásának értelmét.

Fazekas Istvánnak nem ez az első műve, mely a kutató sorsával foglalkozik. A szerzőnek már gyerekkorában többször volt alkalma találkozni id. dr. Béres Józseffel, aki édesapjának közeli barátja volt. A gyermekkori benyomások olyan életre szóló hatással lettek rá, hogy felnőtté válása során is figyelőn követte életét, küzdelmeit, szinte magától érthetően vált sorsának lelki részesévé. Ennek jelentős megmutatkozása volt 2015-ben írt színműve, A megvádolt, melyet két kőszínház is bemutatott.

Fazekas István most megjelent Gyógyítók című művének gondolatát id. dr. Béres József sorsa, az új utakon járó, meg nem alkuvó, az élet mellett elkötelezett tudós küzdelme érlelte meg benne. A dráma az élet legkomolyabb kérdéseit feszegeti, az élet és a halál körforgását, folytonos és végtelen küzdelmüket, miközben, mi, emberek, földi világunkban járjuk a magunk küzdelmekkel teli, mégis csodálatos utunkat.

A könyvbemutatón a szerző hangsúlyozta, hogy id. dr. Béres József a mai fiatalok számára is igazi példakép lehet, hiszen a kitartás, a meg nem alkuvás, a hűség, a másik ember iránt érzett szeretet olyan értékek, melyek a huszonegyedik század elejére erősen megkoptak. A könyv arra tanít és abban erősít meg bennünket, hogy az élet halál megállíthatatlan körforgásában az embernek van dolga és van felelőssége is azért, hogy az életünknek értelme legyen.

A Gyógyítók című könyv már megrendelhető többek között a Napkút Kiadó weboldalán!

Közzétéve: 2023.04.20