HÍREK

Újabb elismerésben részesült dr. Béres József

Dr. Orbán István emlékéremmel tüntette ki a Béres Gyógyszergyár elnökét a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége.

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (MAGYOSZ) 2019. május 10-ei közgyűlésén, a személyi döntéseken túl, immáron 11. alkalommal adták át a dr. Orbán Istvánról elnevezett emlékérmeket is.

A MAGYOSZ több mint egy évtizede alapított emlékérmet a hazai gyógyszeripar fejlődése érdekében tett kimagasló tevékenységek elismerésére. A 2009-től életre hívott emlékérem dr. Orbán István, a MAGYOSZ alapító elnökének nevét viseli, a jubileumi évben pedig hárman is megkapták a díjat.

A képen dr. Greskovits Dávid, a MAGYOSZ elnöke és dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke. (A kép forrása: https://www.magyosz.org/hu)

A három díjazott egyike dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, akinek munkásságát mélyen meghatározza a tudományosság és a megkérdőjelezhetetlen minőség, elkötelezett szolgálója a magyar márkák és hungarikumok felemelkedésének. 1989-ben édesapját támogatandó, a rendszerváltást követően elsők között megalakuló Béres Részvénytársaságban kezdett dolgozni. A Béres Csepp gyártására és forgalmazására szerveződött társaság tudományos igazgatójaként aktív szerepet játszott a vállalat elindításában, felépítésében, majd hazánk legnagyobb magyar tulajdonban lévő gyógyszergyárának irányításában – e munkát ismerte el a MAGYOSZ az emlékérem odaítélésével.
 
Dr. Orbán István emlékérmet kapott még Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, valamint posztumusz emlékérmet Dr. Répási János okleveles vegyészmérnök, a kémiai tudomány kandidátusa, címzetes egyetemi docens, az Alkaloida Vegyészeti Gyár, majd a TEVA Gyógyszergyár korábbi Minőségirányítási igazgatója.

Képaláírás: A képen dr. Orbán Istvánné, a díj névadójának özvegye és dr. Béres József látható.

Közzétéve: 2019.05.12