HÍREK

Villámsegítség – páratlan négyes összefogás a Covidos betegekért

A Béres Alapítvány, a Hungaropharma, a Richter és az Egis gyógyszergyárak adományukkal rendkívüli gyorsasággal biztosították egy hordozható ultrahangos készülék beszerzését a Budai Irgalmasrendi Kórház számára. Páratlan összefogásukkal négy nap alatt a kórház rendelkezésére állt az életeket mentő műszer.

„Rendkívül nagy segítséget jelentett számunkra, hogy ezt a kardiológiai ultrahangos készüléket megkaphattuk − mondja prof. Tomcsányi János főorvos, az Irgalmasrendi Kórház Kardiológiai Osztályának vezetője. Nagyon nehéz helyzetbe került az osztályunk, mivel a koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt a mi részlegünkön is szükségessé vált a vírusfertőzött betegek fogadása. A vírusfertőzöttek ellátása miatt külön őrzőben párhuzamosan kell kezelnünk a covidos infarktusos és a nem covidos akut szívbetegeket. A két részleg ellátásához mindössze egyetlen ultrahangos készülékkel rendelkeztünk, sterilitási okok miatt az ellátás szinte lehetetlenné vált. Az amúgy is feszített munkát ez rendkívül megnehezítette. Elmondhatatlanul hálásak vagyunk azért, hogy első kérésünkre, villámgyors négyes összefogással, a Béres Alapítvány, a Hungaropharma, a Richter és az Egis gyógyszergyárak biztosították számunkra a műszer megvásárláshoz szükséges összeget. A kéréstől számított negyedik napon már az osztályunkon volt a készülék. Használjuk! Köszönjük!”

„Emberéletekről van szó, azonnal cselekedni kellett, természetes, hogy segítettünk – mondja Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke. Nagyon jó érzés, hogy megtehettük. A négyesünk egy pillanat alatt összefogott. Támogatásunkban a közvetlen segítségnyújtás mellett az elkötelezett gyógyítók iránti tiszteletünk is benne van, akik hihetetlen erőfeszítéssel küzdenek az életek megmentéséért.”

„A jelenlegi pandémiás helyzetben, mely a hazai egészségügyi ellátó rendszerre óriási feladatot ró, kötelességünknek érezzük, hogy a krízishelyzetben lehetőségeinkhez mérten segíteni tudjunk – nyilatkozta Bogsch Erik, a Richter Gyógyszergyár elnöke. – A hazai gyógyszeripar és gyógyszerellátás meghatározó szereplőinek társadalmi szerepvállalása a hazai egészségügy működése szempontjából meghatározó jelentőséggel bír, mely felelősséget is jelent egyben. Tisztában vagyunk ezzel a felelősséggel, és örömünkre szolgál, hogy ezúttal egy ilyen összefogás keretében tudunk kritikus helyzetben segíteni.”

„A koronavírus-járvány elleni védekezésben a betegek folyamatos gyógyszerellátásának biztosítása mellett az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját védőeszközök és fertőtlenítőszerek átadásával is segítjük, így szívesen támogattuk e jó ügy gyors megvalósulását is” – hangsúlyozta dr. Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója.

„Az egészségügy szereplői eltérő feladatokat látnak el – a Hungaropharma a gyógyszerellátás folyamatosságának biztosításában vállal szerepet a járvány idején is –, de tapasztalatom szerint közös célok érdekében mindig képesek és készek az összefogásra.” – tette hozzá dr. Feller Antal a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem mindannyiunk feladata. Az önzetlen, gyors és hatékony összefogás példa lehet mások számára is.

Közzétéve: 2020.11.23