SAJTÓSZOBA

Béres – 30 éves sikertörténet

A napokban ünnepli fennállásának 30 éves jubileumát hazánk legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyára, a Béres Gyógyszergyár Zrt. Budapesten gálaprogramot szerveztek a harmincéves évforduló tiszteletére. Az ünnepi műsorban Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere köszöntötte az 1989 augusztusában, a rendszerváltást követően nyolcadikként megalakult vállalatot. Az alapításkor egyetlen terméket előállító cég ma már közel 150 különböző készítménnyel rendelkezik, és a magyar egészségmegőrző piacon 34,5%-os részesedéssel piacvezető. 

Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte többek között Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Berkó Attila a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, és Bús Balázs III. kerületi polgármester mellett Szalay Ferenc Szolnok városának polgármestere, valamint Láng Zsolt a II. kerület polgármestere.

A vállalat fejlődését mutatja, hogy az 1989-es alapításkor az alig 10 főt számláló kisvállalkozás mára közel 500 munkatársat foglalkoztató nagyvállalattá fejlődött, amely 30 éve mutat követendő példát: világszínvonalú termékeivel segíti az egészségmegőrzést, alapítványán keresztül támogatja a rászorulókat.

„Hitvallásunkban így fogalmaztunk: A gondolat legyen jó és igaz: a természettel harmóniában tégy az ember érdekében, gyógyíts anélkül, hogy ártanál, társadalmi és nemzeti felelősségtudattal, szorgalommal bizonyítsd igazad, munkát erkölcsi és anyagi hasznosságát. Úgy érzem, ebben a pár szóban kifejeződik minden. Benne van atyám nagyszerű találmánya, a kiindulópont, a Béres Csepp, a belőle kinövő, a 30 év során kifejlesztett és forgalomba hozott számos termék, és benne van a 30 éves elszánás is, amellyel dolgozunk azokért, akikért felelősek vagyunk: az itt élő emberekért, nemzetünkért” – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Béres József a Béres Gyógyszergyár elnöke, a vállalat szeptember 5-én, Budapesten, a Béres Gyógyszergyár székházában rendezett jubileumi rendezvényen. 

Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere az ünnepségen elmondott beszédében kiemelte, hogy Magyarország számára nagyon fontos a piacképes, megbízható és minőségi termékeket előállítani képes innovatív iparágak fejlődése. 

A jubileumi eseményen Pálfi József nagyváradi református lelkész, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora és Makláry Ákos görögkatolikus pap, a KÉSZ elnöke mondott hálaadó imát és áldotta meg a 30 éves fennállását ünneplő vállalatot és a jelenlévőket.

Közzétéve: 2019.09.01

Sajtóanyag letöltése (.zip)

Nyomtatás