Csak így tovább,
az egészségért!

Actival Junior
rágótabletta

Tudjon meg többet!

Gyermekeink egészségéért nap mint nap tehetünk, legyen szó közös játékról, tanulásról, együtt töltött időről, és helyes táplálkozásról.

 

A megfelelő multivitamin kiválasztásánál fontos szempont – amellett, hogy a gyerkőc szeresse -, hogy milyen vitaminokat tartalmaz. Szervezetünk működéséhez szükség van többek között vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre.

Miért ajánljuk ezt a készítményt?

Az Actival Junior rágótabletta vitamin-, ásványianyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően alkalmas a fokozott szükséglet vagy csökkent bevitel okozta általános vitamin-, ásványi anyag- és nyomelemhiányos állapotok megelőzésére. Ráadásul még cukormentes is. Gyermekeknek már 2 éves kortól adható.

Kiszerelés:

60 db rágótabletta

Adagolás:

2-3 éves korban napi 1 db, 4-10 éves korban napi 2 db, 11 éves kor felett napi 3 db rágótabletta. A rágótablettát célszerű étkezés végén elrágcsálni. A napi adag egyszerre is bevehető.

Keresse a patikaláncokban
és az egyéni gyógyszertárakban!

VÁSÁRLÁS

VEGYE MEG ONLINE!

JÓ TUDNI!

Gluténmentes, gluténérzékenyek is fogyaszthatják

Laktózmentes, laktózérzékenyek is fogyaszthatják

Vegetáriánusok számára nem ajánlott
Állati eredetű (szarvasmarha) zselatint tartalmaz.

Várandós kismamák és szoptatós anyukák is fogyaszthatják
Bővebb információért olvassa el a betegtájékoztatót!

Allergén anyagokat tartalmaz
Szacharózt, részlegesen hidrogénezett szójababolajat, aszpartámot, szorbitot tartalmaz.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Milyen típusú gyógyszer az Actival Junior rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A gyógyszer fokozott szükséglet vagy csökkent bevitel okozta általános vitamin-, ásványianyag- és nyomelemhiányos állapotok megelőzésére alkalmazható.

 

A multivitamin-pótlás különösen javasolt az alábbi esetekben:

– növekedés, fejlődés

– jelentős fizikai igénybevétel (pl. sport),

– kiegyensúlyozatlan táplálkozás (pl. fogyókúra, vegetarianizmus).

 

Tudnivalók az Actival Junior rágótabletta szedése előtt

Ne adjon gyermekének Actival Junior rágótablettát

 • ha gyermeke allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
 • ha gyermekének a normálértéknél magasabb a kalcium-, az A-vitamin- vagy D-vitamin-szintje,
 • ha gyermeke fenilketonuriában, veseelégtelenségben, a rézanyagcsere örökletes zavarában (Wilson-kórban), pajzsmirigy-túlműködésben szenved,
 • ha gyermeke egyéb retinoid-kezelésben részesül.
 • A készítmény szójaolajat tartalmaz. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben gyermekének földimogyoró- vagy szójaallergiája van.
 • Fenilalanin-forrást tartalmaz. A készítmény lebomlásakor fenilalanin képződik, ezért alkalmazása fenilketonuriában szenvedő betegek esetében ártalmas lehet.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

 • Más vitaminnal történő együttes alkalmazását beszélje meg a gyermekorvossal,
 • Az Actival Junior rágótabletta-kezelés előtt kérje ki a kezelőorvos véleményét, amennyiben gyermeke máj- és epeúti megbetegedésben illetve kiválasztási zavarban szenved.
 • Ha gyermeke bizonyos cukrokra érzékeny, a gyógyszer csak fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, mivel a készítmény szacharózt és szorbitot tartalmaz. Ezekben az esetekben az alkalmazást megelőzően kérje ki a kezelőorvosa véleményét!

 

Egyéb gyógyszerek és az Actival Junior rágótabletta

Más multivitamin típusú készítménnyel való együttes szedése nem javasolt.

Egyidejű alkalmazása kerülendő más A-, D-, E-, K-vitamin-, nyomelem-, valamint retinoid-tartalmú készítményekkel a túlzott bevitel lehetősége miatt!

D-vitaminnal, vagy kalciummal való együttes alkalmazás esetén magasabb kalciumszint alakulhat ki. A kölcsönhatások elkerülése érdekében az Actival Junior rágótabletta és más gyógyszerek bevétele között legalább 2 órának kell eltelnie!

Csak előzetes orvosi javaslat alapján alkalmazható együtt némely véralvadásgátlóval, folsav‑antagonistával (bizonyos sejtosztódást gátló gyógyszerek) és levotiroxin-tartalmú (pajzsmirigyre ható) gyógyszerrel.

 

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Bár az Actival Junior rágótabletta nem a terhesek, szoptató anyák igényei szerint összeállított vitaminkészítmény, de a gyermekeknek szánt napi maximális adag (napi 3 tabletta) szedhető terhesség és szoptatás alatt.

Terhesség esetén vegye figyelembe, hogy 5500 NE (nemzetközi egység)-et meghaladó A‑vitamin és 600 NE-et meghaladó D3-vitamin-bevitel nem javasolt.

Nagy dózisú A-vitamin alkalmazása szoptatás alatt szintén nem javasolt. A napi ajánlott adag 4000 NE.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az Actival Junior rágótabletta a nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

Fontos információk az Actival Junior rágótabletta egyes összetevőiről

Ez a gyógyszer 10 mg aszpartámot tartalmaz rágótablettánként.

Az aszpartám egy fenilalanin-forrás. Ártalmas lehet, ha az Ön gyermeke a fenilketonuriának nevezett ritka genetikai rendellenességben szenved, amely során a fenilalanin felhalmozódik, mert a szervezet nem tudja megfelelően eltávolítani.

A készítmény kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz rágótablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.

Ez a készítmény 100 mg szorbitot tartalmaz rágótablettánként.

A szorbit fruktózforrás. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette, hogy gyermeke bizonyos cukrokra érzékeny, vagy gyermekénél örökletes fruktózintoleranciának nevezett ritka genetikai betegséget állapítottak meg, amely során gyermeke szervezete nem tudja lebontani a fruktózt, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt gyermeke bevenné ezt a gyógyszert.

A készítmény szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy gyermeke bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. Fogkárosodást okozhat szacharóztartalma miatt.

A készítmény szójaolajat tartalmaz. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben gyermekének földimogyoró- vagy szójaallergiája van.

Hogyan kell alkalmazni az Actival Junior rágótablettát?

A készítmény szokásos adagja: 2–3 éves korban napi 1 db, 4–10 éves korban napi 2 db, 11 éves kor felett napi 3 db rágótabletta.

A rágótablettát célszerű étkezés végén elrágcsálni. A napi adag egyszerre is bevehető.

A készítményt a szedést indokoló állapot fennállása alatt, folyamatosan javasolt szedni.

Ha gyermeke az előírtnál több Actival Junior rágótablettát vett be

Az Actival Junior rágótabletta hatóanyagtartalma nem jelent túladagolási rizikót. Hosszú távon, emelt adagokban szedve A-, D- és E-vitamin-túladagolás előfordulhat. Amennyiben a gyermekorvos másképp nem rendeli, gyermeke a napi javasolt adagot ne lépje túl.

Ha gyermeke elfelejtette bevenni az Actival Junior rágótablettát

Ne adjon gyermekének kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására, csak folytassa a napi adag szedését.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A készítmény szedése mellett ritkán – 1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet – (elsősorban a javasolt adag túllépésekor) enyhe, múló gyomorpanaszok, hasmenés, valamint nagyon ritkán – 10 000 betegből legfeljebb 1 betegetl érinthet – túlérzékenységi reakciók (bőrkiütés, bőrviszketés) felléphetnek.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti a következő elérhetőségeken keresztül:

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
Postafiók 450
H-1372 Budapest
Honlap: www.ogyei.gov.hu

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Hogyan kell az Actival Junior rágótablettát tárolni?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Actival Junior rágótablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

További információk

Mit tartalmaz a Actival Junior rágótabletta?

–     417 NE A‑vitamint (A-vitamin-acetát formájában), 0,45 mg tiamint (tiamin‑nitrát formájában, B1‑vitamin), 0,5 mg riboflavint (B2‑vitamin), 5,5 mg nikotinamidot (B3‑vitamin), 2 mg pantoténsavat (kalcium‑pantotenát formájában, B5-vitamin), 0,65 mg piridoxint (piridoxin‑hidroklorid formájában, B6‑vitamin), 0,5 µg cianokobalamint (B12‑vitamin), 30 mg aszkorbinsavat (C‑vitamin), 100 NE kolekalciferolt (D3‑vitamin), 3 NE a‑tokoferolt (a‑tokoferol-acetát formájában, E‑vitamin), 37,5 µg folsavat (folsav-hidrát formájában), 12,5 µg biotint (H‑vitamin), 5 µg fitomenadiont (K1‑vitamin), 2 mg rutint, 10 mg borostyánkősavat, 7,5 mg glicint, 50 mg kalciumot (kalcium‑karbonát és vízmentes kalcium‑hidrogén-foszfát formájában), 19,4 mg foszfort (vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát formájában), 25 mg magnéziumot (nehéz magnézium‑oxid formájában), 2,5 mg vasat (elemi vas formájában), 1,5 mg cinket (cink‑oxid formájában), 0,425 mg mangánt (mangán‑szulfát‑monohidrát formájában), 0,3 mg bórt (nátrium‑tetraborát formájában), 0,175 mg rezet (réz‑oxid formájában), 22,5 µg jódot (kálium-jodát formájában), 20 µg krómot (króm-pikolinát formájában), 20 µg molibdént (ammónium-molibdenát formájában), 5 µg szelént (vízmentes nátrium-szelenit formájában) tartalmaz rágótablettánként.

 

–     Egyéb összetevők: Butil-hidroxi-toluol, zselatin, szacharóz, kukoricakeményítő, trinátrium-citrát, citromsav, maltodextrin, dl-α-tokoferol, részlegesen hidrogénezett szójababolaj, keményítő-nátrium-oktenil-szukcinát, szilícium-dioxid, arabmézga, kalcium-foszfát, poliszorbát 80, mannit, xilit, szorbit (100 mg), kopovidon, magnézium-sztearát, aszpartám (fenil-alanin-tartalmú), aceszulfám-K, málna-, cseresznye-, eper-aroma, kárminsav (E120), vörös vas-oxid (E 172), feketerépa-kivonat.

 

Milyen az Actival Junior rágótabletta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Vöröses rózsaszín színű, cseresznye ízű; lilás rózsaszín színű, málna ízű; rózsaszínű eper ízű, jellegzetes illatú, speciális háromszög alakú (♣) rágótabletták, melyeknek felülete kissé pöttyözött.

30, 60, 120, 60+60 db rágótabletta fehér polietilén tartályban, alumínium zárófóliával és fehér csavaros polipropilén kupakkal lezárva, 1 vagy 2 tartály dobozban

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

 

Béres Gyógyszergyár Zrt.

1037 Budapest

Mikoviny u. 2-4.

Tel: 430-5500

Fax: 250-7251

Email: [email protected]

Gyártó:

Béres Gyógyszergyár Zrt.

5000 Szolnok, Nagysándor József út 39.

 

OGYI-T-9623/05          30×

OGYI-T-9623/06          60×

OGYI-T-9623/07          120×

OGYI-T-9623/08          60×+60×

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. július

Hatóanyag megnevezése Mennyisége rágótablettánként
A-vitamin (retinol) 417 NE
B1-vitamin (tiamin) 0,45 mg
B2-vitamin (riboflavin) 0,5 mg
B3-vitamin (nikotinamid) 5,5 mg
B5-vitamin (pantoténsav) 2 mg
B6-vitamin (piridoxin) 0,65 mg
B12-vitamin (cianokobalamin) 0,5 µg
C-vitamin (aszkorbinsav) 30 mg
D3-vitamin (kolekalciferol) 100 NE
E-vitamin (α-tokoferol) 3 NE
Folsav 37,5 µg
H-vitamin (biotin) 12,5 µg
K1-vitamin (fitomenadion) 5 µg
Rutin 2 mg
Borostyánkősav 10 mg
Glicin 7,5 mg
Kalcium 50 mg
Foszfor 19,4 mg
Magnézium 25 mg
Vas 2,5 mg
Cink 1,5 mg
Mangán 0,425 mg
Bór 0,3 mg
Réz 0,175 mg
Jód 22,5 µg
Króm 20 µg
Molibdén 20 µg
Szelén 5 µg
Regisztrációs kategória: Vény nélkül kapható gyógyszer

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Béres Actival Extra
31 hatóanyag, egyedülálló összetételben, tele életerővel!

Actival Extra filmtabletta

Vény nélkül kapható gyógyszer
Megnézem
Béres Actival Senior Plusz 120db
Multivitamin ásványi anyagokkal és nyomelemekkel 50 éven felülieknek.

Actival Senior Plusz filmtabletta

Vény nélkül kapható gyógyszer
Megnézem
Multivitamin 250 mg magnéziummal

Actival Extra Magnézium filmtabletta

Vény nélkül kapható gyógyszer
Megnézem