EGÉSZSÉGTIPPEK

Itét a frontszezon - ne fájjon a fejünk - magazin

Itt a frontszezon – ne fájjon a fejünk!

Hurrá, kitört a tavasz! Csakhogy az időjárás változékony ilyenkor, így a frontra érzékenyek kevésbé örülnek…

Hol boldogok vagyunk, mert úgy érezzük, visszavonhatatlanul itt a tavasz, hol szomorkodunk, mert esik a hó. Szinte el sem hisszük. Ezekre az átmeneti hónapokra mindig is jellemző volt a változékony időjárás, de mostanában különösen sokszor szélsőséges a helyzet. Az egyre gyakoribb időjárási frontok típusuktól függően sokunknál panaszokat válthatnak ki, például reumatikus vagy ízületi fájdalmakat, fejfájást, migrént.

Hidegfrontra érzékeny? Ezt tapasztalhatja:

A hidegfront gyakrabban köthető össze a reumatikus panaszok erősödésével, és a fájdalom jellemzően a front elvonulása után jelentkezik, amikor a légnyomás emelkedik, a hőmérséklet pedig a páratartalommal együtt csökken.

Melegfrontra érzékeny? Ezt tapasztalhatja:

Melegfront esetében jellemzően a front előtt jelentkeznek panaszok az arra érzékenyeknél. A fejfájás, esetleg a migrén a csökkenő légnyomással, a növekvő páratartalommal és az emelkedő hőmérséklettel hozható kapcsolatba.

A megoldás: tartós életmódváltás

Napi megfelelő folyadékbevitellel (1,5-2 liter), rendszeresen végzett testmozgással és kiegyensúlyozott étkezéssel kivédhetjük a fronthatások okozta fejfájást. Fogyasszunk minél több C-vitaminban, magnéziumban és káliumban gazdag ételt!

+1 tipp

Ha a fentiek ellenére sem mérséklődne a fájdalom, ajánlott paracetamolt tartalmazó, általában vény nélkül is kapható készítményekhez fordulni, amelyek nemcsak fejfájás és migrén esetén, de reumatikus panaszok, sőt fogfájás csillapítására is használhatók.

Bizony, vannak dolgok, amiket nem tudunk befolyásolni – ilyen az időjárás is. Azért azonban nagyon is tehetünk, hogy a hatásait ellensúlyozzuk. Nem muszáj együtt élni a fejfájással és egyéb tünetekkel, hiszen ma már van hatékony megoldás ezek ellen. Éljünk velük!

Ha többet is megtudna a frontok hatásairól, keresse fel a beresmozgas.hu oldalt!

Béres Egészség magazin – 2021. tavasz/nyári szám
Fotó: Getty Images
Közzétéve: 2021.04.20

EZT AJÁNLJUK

Fájdalomcsillapító három hatóanyag kombinációjával!

Béres Trinell Pro filmtabletta

Vény nélkül kapható gyógyszer.
Megnézem

TOVÁBBI TARTALMAK

jóga - magazin

Otthoni mozgás – ezért válasszuk a jógát!

2021.03.16
immunrendszer - Getty Images - magazin

Életünk alapja az immunrendszer megfelelő működése

2021.03.29