EGÉSZSÉGTIPPEK

Túlterheltség és párkapcsolati gondok: a legtöbben ezek miatt élnek stresszben

Stressz: a 21. században elkerülhetetlen. Ha rövid ideig tart, az nem baj, hosszú távon viszont kimeríti a szervezetünket. Vegyük komolyan, de először is ismerjük meg!

Pontosan mi is a baj a tartós stresszel?

A huzamosabb ideig fennálló lelki és szellemi megterheléssel járó időszakokban tartóssá válik a felfokozott éberségi állapot, és a szervezetünknek nincs lehetősége a stressz okozta hatásoktól megszabadulni, regenerálódni.

A leggyakoribb stresszfaktorok

Nem ismerjük pontosan a krónikus stresszhez vezető folyamatokat, de annyit biztosan mondhatunk, hogy a munkahelyi problémák, a túlterheltség, a párkapcsolati konfliktusok, anyagi nehézségek vagy éppen magunk vagy közeli családtagunk betegsége fokozza a ránk nehezedő nyomást.

Meddig bírjuk?

Megjósolhatatlan, hogy meddig képes a szervezetünk tünetek nélkül ellenállni a fokozott terhelésnek, de tudjuk, hogy stressztűrő képességünket személyiségünk mellett a rendszeres testmozgás vagy a szabadban töltött idő is befolyásolhatja. Sőt a magnéziumszintünk is! A szervezet nem kellő magnéziumellátottsága miatt csökkenhet a stressztűrő képességünk.

Amit tehetünk: magnézium!

Ingerlékenység, idegesség, átmeneti fáradtság, enyhébb alvási zavarok, a koncentrálóképesség zavara, enyhe szorongás, emésztőrendszeri görcsök, szívdobogásérzet, lábikragörcs, lábzsibbadás: ezek a tünetek mind magnéziumhiányra utalhatnak. Oka lehet az egyoldalú táplálkozás, a fokozott fizikai igénybevétel, emésztési, felszívódási zavarok, terhesség és szoptatás, esetleg bizonyos gyógyszeres kezelések (antibiotikumok, kemoterápiás készítmények). A magnéziumhiány „ellenszere” a magnéziumban gazdag táplálkozás vagy a megfelelő magnéziumpótlás. Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy a jó tápanyagellátás sem csökkenti a ránk nehezedő stresszt. Ennek érdekében az életmódunkon kell változtatni!

Béres Egészség magazin – 2020. ősz/téli szám / szöveg: Hudák Judit
Fotó: Pikwizard
Közzétéve: 2020.09.27

EZT AJÁNLJUK

Magnézium Béres 375mg + B6 filmtabletta
A legmagasabb magnéziumtartalom filmtablettánként*.

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

Vény nélkül kapható gyógyszer
Megnézem

TOVÁBBI TARTALMAK

Kihívások előtt áll immunrendszerünk

2020.09.25
egészségtudatosság - magazin

Digitális oktatás és munka – mit szól ehhez a szemünk?

2020.09.27