EGÉSZSÉGTIPPEK

retard_keszitmenyek_c_vitamin_beres_hu_getty_images

Retard készítmények – ha fontos a fokozatos és tartós hatás

Sok étrend-kiegészítő dobozán láthatjuk a feliratot: retard. De mit is jelent ez pontosan?

Ez a kifejezés annyit jelent, hogy a készítményben lévő egy vagy több hatóanyag fokozatosan szabadul fel, így folyamatosan támogatja a szervezetet. Az, hogy egy adott hatóanyag milyen módon és mennyi idő alatt oldódik ki a termékformából, igen fontos tényező a hatás szempontjából. Gondoljunk csak bele: milyen sok élethelyzet van, amikor egész nap szüksége van szervezetünknek segítségre!

A C-vitaminnak szerepe van az immunrendszer normál működésében, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, és a fáradtság és kifáradás csökkentésében.

Az étrend-kiegészítő termékek nemcsak hatóanyagokat tartalmaznak, de szükségszerűen segédanyagokat is. Ezeknek többféle szerepük van. Egyrészt egyszerűen bevehetővé, eltarthatóvá teszik a készítményt, és vannak olyanok is, amelyek azért felelősek, hogy egy hatóanyag egyszerre vagy fokozatosan szabaduljon fel és jusson be a véráramba, így folyamatosan támogatva a szervezetünket.

Az, hogy egy adott hatóanyag milyen módon és mennyi idő alatt oldódik ki a termékformából, igen fontos tényező a hatás szempontjából. Előny lehet ugyanis, ha a C-vitaminhoz nem egy nagy dózisban jutunk hozzá, hanem folyamatosan. Ezt biztosítják az úgynevezett retard készítmények.

A Béres C-vitamin retard étrend-kiegészítő készítményeiből például az első órában a C-vitaminnak legfeljebb 40, a másodikban legfeljebb 60 százaléka oldódik ki. Nyolc óra is eltelik, míg előáll a 80 százalékos kioldódási arány, a 100 százalékhoz pedig ennél is több idő szükséges.

Vásárlásnál érdemes átgondolnunk mit szeretnénk elérni az adott készítménnyel és melyek azok a termékjellemzők, amelyek ezt leginkább elősegítik. A Béresnél a választék kialakítása során arra is figyelmet fordítunk, hogy a készítmények között mindenki megtalálja azt, amely számára a leginkább megfelelő. A Béres C-vitamin széles portfóliója minőségi C-vitamint kínál minden igényre.

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM HELYETTESÍTI A KIEGYENSÚLYOZOTT, VEGYES ÉTRENDET ÉS AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDOT.
BÉRES EGÉSZSÉG MAGAZIN – 2022. TAVASZI/NYÁRI SZÁM
FOTÓ: BÉRES EGÉSZSÉG MAGAZIN/GETTY IMAGES
Közzétéve: 2022.08.29

EZT AJÁNLJUK

Az immunrendszer megfelelő működéséért!*

Béres C Max 1500 mg retard filmtabletta csipkebogyó kivonattal + 3000 NE D3-vitamin

Étrend-kiegészítő készítmény
Megnézem

TOVÁBBI TARTALMAK

Finom és értékes – 15 tény az ősz ajándékáról, a csipkebogyóról

Finom és értékes – 15 tény az ősz ajándékáról, a csipkebogyóról

2021.11.12
immunrendszer - Getty Images - magazin

Életünk alapja az immunrendszer megfelelő működése

2021.03.29