NEM VAGY EGYEDÜL!

30 éve a támogatás szolgálatában

Az egyik legnemesebb feladat az életben a SZOLGÁLAT. Jó ügyeket szolgálni csakis hittel, elszántsággal és tiszta értékrenddel lehet.

A Béres Alapítvány 1993 óta áll ki jó ügyekért. Támogatja az egészségvédelmet, a kultúrát, az oktatást, segíti a rászorulókat és felkarol tehetségeket, legyen szó művészetről vagy tudományról. Az elmúlt 30 évben példaképeket is állított elénk: olyan emberi történeteket, amelyekből érdemes tanulni, amelyekből erőt gyűjthetünk és motivációt szerezhetünk.

Az új podcast-sorozatunk szól a kitartásról, a soha fel nem adásról és arról a rendkívüli erőről, amit az emberek összefogása adhat. A műsorban ismert személyekkel, tudósokkal, művészekkel, szakemberekkel beszélgetünk magáról az útról és mérföldkövekről, amelyek sorsot, sőt sorsokat fordítottak.

„Amikor foglalkozol a másik ember sorsával, akkor önmagadat is építed” – Béres Klára, Béres Alapítvány

Az idén 30 éves Béres Alapítvány elnöke, Béres Klára szerint attól vagyunk igazán emberek, hogy képesek vagyunk a másik emberre is odafigyelni, és ez a világon az egyik legtermészetesebb és egyúttal a legfontosabb dolog. Ezzel a társainkra figyelő, segítségnyújtó szándékkal jött létre annak idején a Béres Alapítvány is, amely a mai napig folytatja a Béres Csepp feltalálója, id. dr. Béres József által kijelölt utat, az önzetlen segítségnyújtást, az emberek egészségének védelmét, legyen szó testi vagy szellemi egészségről.

A Nem vagy egyedül! podcast-sorozatunk ennek a segítő tevékenységnek az alapjaihoz vezet, a lélek titkaihoz, különleges sorsokhoz, példaadó életutakhoz. Első epizódja egyfajta bepillantás az alapítvány életébe, amit kiemelkedő alkotókkal, nagyszerű szakemberekkel készített, igencsak erőt adó beszélgetések követnek. Tartson velünk!

2023.04.28.
Spotify Youtube Google Podcasts

„Mi nem érezzük magunkat hősöknek, inkább a mi betegeink, a kisgyerekek a hősök” – dr. Bödör Csaba és dr. Kriván Gergely

Mára Magyarországon a daganatos betegségben szenvedő kisgyermekek számára olyan genetikai diagnosztika érhető el, amely elősegíti a célzottabb terápiát, ezzel növelve a gyógyulás esélyét. Podcast-sorozatunk legújabb epizódjában dr. Bödör Csaba, a Semmelweis Egyetem Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének egyetemi tanára és dr. Kriván Gergely a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke az elmúlt öt év közös munkájának sikertörténetéről mesél, melyben alapítványunk is szerepet játszott.

2023.05.26.
Spotify Youtube

„Megtalálni az egyensúlyt, hogy ami ránk bízatott, abban helyt álljunk, ami rajtunk túlmutató, azt elengedjük. Ez egy örök küzdelem” – Juhász Márton, Magyar Református Szeretetszolgálat

Az elmúlt évtizedben a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül közel 50 ezer üveg Béres Csepp Extra került rászorulókhoz, akik e nélkül a segítség nélkül valószínűleg nem jutottak volna a készítményhez. Segíteni mégis nehéz, hiszen nap mint nap felmerül a kérdés: jól segítünk-e? Elfogadni azt, hogy nincs lehetőség mindenhová eljutni és jót tenni az egyik legnehezebb dolog. Legújabb podcast-epizódunkban a szeretet postásának is nevezett szervezet ügyvezető igazgatója, Juhász Márton beszél szerteágazó feladataikról és erről a sokszor nehéz, ugyanakkor örömteli segítő tevékenységről.

2023.06.23.
Spotify Youtube

„Nem egy gyerekkel szeretnénk százat lépni, hanem százzal egyet” – L. Ritók Nóra, Igazgyöngy Alapítvány

Sorozatunk legújabb epizódjában L. Ritók Nórával, az 1999-ben a gyermekszegénység felszámolásáért Kelet-Magyarországon, a berettyóújfalui régióban létrejött Igazgyöngy Alapítvány alapítójával és szakmai vezetőjével beszélgetett riporterünk, S. Miller András. Az új részben szó esik többek között mélyszegénységről, generációs szegénységről és gyermekszegénységről, és arról, hogy mit jelent ma, a fogyasztói társadalomban szegénynek lenni.

2023.08.25.
Spotify Youtube

„Régen a népdalokkal a lelkét mindenki átmosta” – Török Tilla, Junior Príma díjas előadóművész, népdalénekes

Török Tilla a délvidéki Zentán született, családjában gyermekkorától kezdve jelen volt a népdal és a népzene szeretete. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett előadóművészi és mesterdiplomát népi hegedű szakon. Podcast-sorozatunk legújabb epizódjában vele beszélgetünk a nehéz kezdetekről, a váratlanul érkező segítségről és a zene pozitív hatásairól.

2023.10.27.
Spotify Youtube

„Nem korszerűnek, hanem örökszerűnek kell lenni, mert az örökszerű mindig tudja, hogy mi az időszerű.” – Dr. Pálfi József

Legújabb és egyben podcast-sorozatunk utolsó epizódjában a 2002-ben alapított Csillagocska Alapítvány elnökével beszélgettünk. Az alapítvány elsődleges célja egy magyar zeneóvoda létrehozása volt, ahol anyanyelvükön nőnek a gyermekek, olyan neveltetésben, hogy hitükben erősek, kultúrájukban értékesek, identitásukban szilárdak legyenek. Kezdetben a Csillagocskákhoz néhány óvodás gyermek járt, ma emberek ezreire vannak hatással.

2023.11.17.
Spotify Youtube