Milyen kedvező élettani hatásai vannak?
Az étkezés során bevitt bór szerepet játszhat bizonyos szteroid hormonok és egyéb tápanyagok (pl.: kalcium, magnézium, D-vitamin) anyagcseréjében, de pontos mechanizmus a kutatók számára még ismeretlen.
Mely élelmiszerekben található meg?
Forrásai lehetnek zöldségek, hüvelyesek, gyümölcsalapú italok és készítmények.
Milyen mennyiségű bórra van szükségünk?
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) jelenleg nem határozta meg a bórra vonatkozó PRI értéket, sem pedig felnőttekre vonatkozó napi beviteli referenciaértéket.
Mi a bór legfelső biztonságos szintje? (Az EFSA által meghatározott UL értékek)
A bór felnőttekre vonatkozó legfelső biztonságos szintje 10 mg, tehát ez a maximális mennyiség, amely az összes forrásból származó, napi rendszeres bórbevitel mellett az egészségre feltehetően nem fejt ki kedvezőtlen, vagy ártalmas hatást.