EGÉSZSÉGTIPPEK

sebapolas_beres_hu

Praktikus tippek nyári sérülések ápolására – mi legyen az elsősegély dobozban?

A nyárról legtöbbünknek a napsütés, a pihenés, a vízpart, a szabadban töltött idő és az utazás jut eszünkbe. Hogy gondtalanul élvezhessük ezeket a nyári kalandokat, érdemes felkészülnünk előre az apróbb sérülések gyors és praktikus ellátására. Milyen nyári sérülésekre számíthatunk – különösen, ha gyerekek is vannak a családban -, mit kell tudnunk a helyes sebtisztításról és mi az, ami mindenképpen legyen az elsősegély dobozunkban, táskánkban? Cikkünkben ehhez adunk tippeket!

Tipikus nyári sérülések

A szabadtéri programokkal, biciklizéssel, kirándulással, kinti sütögetéssel, fára mászással együtt járhatnak a napégés, a horzsolások, a vágások és kisebb égési sérülések is.

Kisebb sérülések ápolása

Az első lépés a higiénia: sebápolás előtt minden alkalommal mossunk kezet, nehogy még nagyobb bajt okozzunk!

Vágás

A kisebb karcolásokat, vágásokat, (például, ha a zöldségek aprításakor megszalad a kés) elláthatjuk magunk is. Az első feladat ilyenkor is az alapos kézmosás. Kisebb karcolások esetén elegendő sebápolóval lemosni a sebet és környékét, a komolyabb horzsolásokat viszont feltétlenül szükséges alaposabban tisztítani, majd steril kötéssel befedni. Használjunk olyan korszerű sebápolót, mint a Béres PrimoMed spray, amely összetevőivel segítheti a seb gyógyulását, biztosítja a megfelelő környezetet a hámosodáshoz, és biztonságosan, egyszerűen alkalmazható! Ráadásul jódmentes, nem hagy foltot, hipoallergén, dermatológiailag tesztelt, alkoholmentes és már csecsemőkortól használható. Fő összetevője, a hipoklórossav természetben is előforduló anyag, vizes oldata kiváló sebek ápolására, a hegszövet eltávolítására és a fertőzések megelőzésére.

Égés

Sajnos sütés, főzés, nyári grillezés alkalmával nem ritka, hogy megégetjük magunkat. Nem mindegy, hogy csak a bőr legkülső rétegeit érintő elsőfokú, vagy a bőr alsó rétegét is károsító, másod-, harmadfokú sérülésről van szó. A konyhai balesetekhez szerencsére többnyire az előbbi köthető. Elsőfokú sérülés esetén tartsuk hideg víz alá az érintett felületet! A gyógyulást gyógyszertárban bárki számára elérhető sebápoló oldattal is elősegíthetjük, súlyosabb esetben viszont mihamarabb forduljunk orvoshoz!

Horzsolás

Ha felületi horzsolást látunk, használjunk olyan jód- és alkoholmentes sebápoló sprayt, amely nem irritálja a bőrt, így néhány fújással könnyen tisztítható, öblíthető, nedvesíthető vele a felső hámréteget ért sérülés.

Mi legyen az elsősegély dobozban?

sebapolas_beres_hu
  • lázmérő
  • lázcsillapító
  • fájdalomcsillapító
  • steril kesztyű
  • sebápoló spray
  • steril kötszerek és tapaszok, többféle méretben
  • megfázás és nátha tüneteit csillapító szerek
  • hasmenés és hányinger elleni szerek gyomorrontás esetére

A Béres PrimoMed sebápoló spray gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Közzétéve: 2023.06.30

EZT AJÁNLJUK

Elsősegély a sebápolásban

Béres PrimoMed

Orvostechnikai eszköz
Megnézem

TOVÁBBI TARTALMAK

elsosegely_otthon_beres.hu

Elsősegély otthon – Vágás, égés, esés: mit tegyünk, ha már megtörtént a baj?

2021.12.10
Sebek_otthon_beres_hu

Sebek otthon – így lássuk el őket!

2022.04.20