EGÉSZSÉGTIPPEK

Kis plusz a hűvösebb hónapokra

Ahhoz, hogy könnyedén vegyük a hétköznapok kihívásait, megőrizzük teljesítőképességünket és tegyünk a tavaszi fáradtság ellen, vitaminok, ásványi anyagok és növényi hatóanyagok segítségünkre lehetnek. A téli időszakban azonban kevesebb gyümölcsöt fogyasztunk, és a friss levegőn is ritkábban időzünk, mint nyáron. Ezáltal vitaminbevitelünk csökkenhet, így a szervezetünknek ilyenkor szüksége lehet némi plusz támogatásra.

Az Actival +Herbal komplex összetételével segíti szervezetünket a testi-lelki egészség fenntartásában. Egyszerűen minden megvan benne, ami ahhoz kell, hogy az ősz beköszöntével is energikusak legyünk. Összesen harmincnégy hatóanyagot tartalmaz, amelyből harminc vitamin és ásványi anyag, köztük az immunrendszer normál működését segítő A-, C-, D-vitaminok, a folsav, a fáradtság és a kifáradás csökkentésében részt vevő B-vitaminok, a magnézium és a vas, valamint az egészséges pszichológiai funkció fenntartását segítő cink és jód. Az Actival +Herbal a vitaminok és ásványi anyagok mellett további négy természetes eredetű növényi kivonatot is tartalmaz, amelyek kedvező tulajdonságaikkal tovább növelik a termék komplexitását. Lássuk most ezeket részletesen!

Illatos csipkerózsa

A csipkebogyó rendszertanilag a rózsafélékhez tartozik, erre utal népies neve, a vadrózsa vagy csipkerózsa is. A hecsedliként is emlegetett csipkebogyó csodás virágokkal is megörvendeztet bennünket, amikor az erdőkben, tisztások szélén vagy a kertben megpillantjuk. Fogyasztásra a növény bogyója alkalmas, amely kezdetben zöld, majd a narancssárgán keresztül az első őszi fagyok idejére sötétpirosra érik. Ha felbontjuk, láthatóvá válnak szúrós szőrökkel borított magjai. Tápértéke úgy őrizhető meg a legjobban, ha leszedése után mihamarabb felhasználjuk. Igazán értékessé az teszi, hogy ez az egyik legjobb C-vitamin-forrás.

Tüzes gyömbér

A gyömbért a legtöbben a keleti ételek kedvelt fűszereként ismerik. Sokan szárított, őrölt formában használják, de egyre többen vásárolják nyersen is. Gyökértörzsét már a Kr. e. 3000 körül keletkezett kínai füveskönyv is leírta. A keleti népek többek között a lehelet javítására használták, különleges, tüzes aromája pedig ma is a szakácsok, sőt cukrászok kedvencévé teszi. A gyömbért azonban nem csak az ízéért szeretjük, hiszen kedvező egészségügyi hatásával segíti a szervezet funkcióinak fenntartását. Hozzájárul az erek egészségéhez, az immunrendszer optimális működéséhez, valamint a vitalitás fokozásához, így különösen hasznos fáradtság esetén. Napi 0,5–2 gramm gyömbér elfogyasztása támogatja az emésztést, a normál bélműködést, ráadásul az egészséges vércukorszint fenntartásához is hozzájárul.

Értékes ginzeng

Ázsiából terjedt el az egész világon a ginzeng, amelynek tizenegy faja létezik. Kelet-Ázsiában évezredek óta nagy becsben tartják, ajándékként is megbecsülik. A ginzenggyökér csak hat-hét éves korára éri el azt a fejlettséget, hogy gyűjthető legyen. A szárított növény jellemzően őrölt formában vagy kivonatként kerül forgalomba. Utóbbi előnye, hogy a hatóanyagtartalma magasabb, mint a friss növényé, így kisebb mennyiség fogyasztásával is elérhető a kívánt hatás. Kutatások szerint növeli a fizikai teljesítőképességet, javítja a koncentrációt és a koordinációt. A szárított növény napi 0,6–2 grammnyi bevitele segíti a normál állóképesség, a vitalitás, a fizikai és mentális jóllét fenntartását. A növény hatóanyagai hozzájárulnak a normális vérkeringés, agyi működés és emlékezőképesség támogatásához, emellett segítik a vércukorszint megfelelő szinten tartását és az immunrendszer ideális működését.

Aromás keserűnarancs

A keserűnarancs Délkelet-Ázisában, Polinéziában őshonos. az arabok közvetítésével jutott el a 9. században Szicíliába, majd Sevilla környékére, ezért hívják sevillai narancsnak is. Fája 3-9 méter magasra is megnő, aromás gyümölcsei kerekek vagy tojásdad alakúak, göröngyös felületűek, érett állapotban a héjuk narancssárga színű. A termés citrus-bioflavonoidokban gazdag, amelyek széles körű kémiai és biológiai aktivitással rendelkeznek. A keserűnarancsnak nemcsak a gyümölcsét, hanem a virágát, a levelét, az éretlen termését, a terméshéját és az illóolaját is felhasználják. Míg a narancsvirága tea keverékek alapanyaga lehet, addig héja párlatok készítéséhez kiváló.

A cikk a Béres Egészség magazin 2022. őszi/téli lapszámában jelent megamely digitális változatban is elérhető weboldalunkon!

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM HELYETTESÍTI A KIEGYENSÚLYOZOTT, VEGYES ÉTRENDET ÉS AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDOT.
FORRÁS: BÉRES EGÉSZSÉG MAGAZIN 2022. ŐSZI/TÉLI SZÁM
FOTÓ: BÉRES EGÉSZSÉG MAGAZIN/DREAMSTIME
Közzétéve: 2023.02.23

EZT AJÁNLJUK

Actival +Herbal
34 hatóanyaggal az egészségedért!*

Actival +Herbal filmtabletta

Étrend-kiegészítő készítmény
Megnézem

TOVÁBBI TARTALMAK

Finom és értékes – 15 tény az ősz ajándékáról, a csipkebogyóról

Finom és értékes – 15 tény az ősz ajándékáról, a csipkebogyóról

2021.11.12
egészségtudatosság - magazin

Így lehetünk egészségesek a négy fal közt

2020.09.22